Trainen

Loopgroep Sneek traint op de dinsdagavond 19:30-20:45, donderdagochtend 09:00-10:15, donderdagavond 19:30-20:45, zaterdagochtend 09:30-10:45, locatie Zeilsoos-Sneeker Jachthaven. Zondagochtend, clinictrainingen.

Loopgroep IJlst traint op de woensdagavond 19:30-20:45, locatie Sporthal Utherne.

Proeftraining of informatie: rnwths@gmail.com

dinsdag 5 juni 2012

DE VOLHOUDER WINT

Loop Leeuwarden en het relativeren van een liefhebber.

Het voor traject. 10 maart jl. startte de voorjaarscyclus van de start to run in Sneek met als doel in eerste instantie om na 6 weken 3 km in een stuk hard te lopen in je eigen tempo. Het ultieme doel was natuurlijk om na 12 weken training deel te nemen aan de Loop Leeuwarden 2012. Elke zaterdagmorgen in het park achter het zwembad trainde een grote groep om samen het doel te verwezenlijken. Voor mij de 1e keer dat ik de start to run mocht begeleiden en trainen, een unieke ervaring die heel goed is bevallen. Buiten de training op zaterdag moest men ook nog 1 of 2x huiswerk doen om echt beter te worden. In onze groep trainde ook Herman mee die als ambassadeur aan de loop was verbonden. Herman heeft al een aantal jaren een ruilhart.
Warming up Loop Leeuwarden
Het grote moment. Afgelopen zondag was het dan zover, een deel van de groep had zich ingeschreven, allemaal strakke kopjes voor de start. Logisch je 1e loop en dan zoveel deelnemers. Met Arjen ging de groep door de Prinsentuin om daar de warming-up te doen voor alle 5 km lopers die trainen bij een loopgroep van hem. Na deze warming-up moesten er nog een paar wat overtollige ballast kwijt en dan op naar de start. Onderweg op een opnieuw aangepaste / verbeterde route door het park en later door het stadscentrum weer op naar de finish. Even op de heldenfoto en wat drinken en snel weer naar de tas bij de muziektent in de Prinsentuin, want het was best wel fris en ziek worden is niet de bedoeling na zo’n mooie dag. Herman liep de 5 km net binnen het ½ uur, wat goed! Ook de familie was weer binnen en was tevreden over hun prestatie.

Iedereen is een topper!
Mijn 10 km loop.  De start van de 10 km was pas om 14:00 uur dus was het ook iets warmer, toch zie je ook nu weer diverse mensen met, in mijn ogen, teveel kleding aan. Kouwelijk aangelegd zeker. Na het startschot in gesprek komen met jezelf om het ritme te krijgen. Door het Rengers park en het Leeuwarder bos weer naar de stad. Een mentale dreun krijg je dan want je moet nog een rondje door de binnenstad terwijl anderen al richting de finish gaan. Maar niet getreurd nog even trochsette en dan zijn wij ook aan de finish. Dik tevreden met de tijd wandel ik weer naar de Prinsentuin. Een kop koffie in de Koperentuin en lekker naar huis.

De langste afstand. Hulde ook aan de 21 km lopers die elk weer een pr.hebben neergezet, Maurice maakte zelfs zijn debuut.

Relativeren moet je kunnen. Herman die met een ruilhart met ziel en zaligheid een topprestatie neerzet. Een vriendin die we tegen kwamen die ondanks chemo kuren de 5 km uitloopt. Toppers die eigenlijk een grotere prestatie neer hebben gezet dan de winnaar van de halve marathon. Ik heb er erg veel respect voor in ieder geval.

Het was weer een mooie dag met enthousiaste begeleiders en trainers, dank daarvoor.

De Olympiër.


Loop Leeuwarden, uitslagen, video en foto's kijk even op www.loopleeuwarden.nl
Geen opmerkingen:

Een reactie posten