Trainen

Loopgroep Sneek traint op de dinsdagavond 19:30-20:45, donderdagochtend 09:00-10:15, donderdagavond 19:30-20:45, zaterdagochtend 09:30-10:45, locatie Zeilsoos-Sneeker Jachthaven. Zondagochtend, clinictrainingen.

Loopgroep IJlst traint op de woensdagavond 19:30-20:45, locatie Sporthal Utherne.

Proeftraining of informatie: rnwths@gmail.com

vrijdag 23 juni 2017

EINDSTATION MARTINIPLEIN

Vanaf 12 maart was de loopgroep elke zondagmorgen onderweg om op 24 juni uiteindelijk lekker te finishen op het Martiniplein in Sneek. In de maanden tussen de clinics van de Berenloop en de mar-athon werden er een aantal zondagen ook nog een paar loopjes georganiseerd. Houd je erbij immers.
Zoals al vaker gezegd is de reis welke we met elkaar hebben afgelegd het leukste geweest. Waar er
zondag 12 maart de eerste clinictraining
in 1e instantie maar een enkeling de hele marathon ging lopen werd het groepje steeds groter gedurende de reis. De groep voor de halve was groter en trainde eerst als beginnende en als gevorderde halve marathon loper, later werd het samengevoegd als 1 groep. Ook de hardlopers die wilden trainen voor de 10 km van Loop Leeuwarden liepen elke keer een eigen route. De starts waren weer vanaf diverse plaatsen waar zoveel mogelijk de routes samengevoegd werden om het ook voor de begeleiding makkelijker te maken.
genieten van de mooie routes
Tijdens de trainingen door onze mooie provincie was er onderweg steeds genoeg ruimte om eens met elkaar van gedachten te wisselen over het leven. Gezamenlijke passies werden besproken en ideeën werden uitgewisseld ook de persoonlijke beslommeringen werden gedeeld met soms verassende reacties. Een enkeling kwam erachter dat het lange duurloopje toch geen voldoening gaf en koos voor de 21 km op 24 juni, overschrijven dus. Verstandige keuze.
mooie provincie
Zelf liep ik de route van de beginnende 21K groep mee tot de ultieme test op Texel, daarna kon ik mooi de kortere route meelopen en begeleiden. Dat begeleiden een apart tak van sport is werd bewezen toen we in Nijland voor de lange afstand weg gingen in de hitte van de vroege zondagmorgen. Alternatieven genoeg maar men koos allemaal voor de langste route en dat was soms best lastig. De vers water fiets ontbrak deze keer en er werd goed gebruik van gemaakt. Dat er ook mensen waren die vroeger weggingen maar later terug kwamen mocht de pret niet drukken. Bij de 42 K groep fietste Janet mee en was Gerrit in de auto back-up met water en terug rijden van gestrande deelnemers. 
voor een euro naar Barcelona!
Als je hardloopt is er dus ook iemand die langzaam loopt.

Als er niemand achteraan loopt kan er ook niemand vooraan lopen.


Als je altijd in de juiste zone loopt kom je verder.

Als je op tijd start geniet je meer.

Als je bent in het hier en nu leer je jezelf pas kennen.

Als je blijft volharden in moeten gaat het ten koste van je plezier.

Als je niet wilt praten onderweg is afstand nemen het beste devies.

nog twee kilometer
Het was weer leuk om mee te maken als loper maar zeker ook als begeleider je ziet de deelnemers groeien en vertrouwen krijgen om de afstand en inspanning aan te kunnen.

De Olympiër.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten