Trainen

Loopgroep Sneek traint op de dinsdagavond 19:30-20:45, donderdagochtend 09:00-10:15, donderdagavond 19:30-20:45, zaterdagochtend 09:30-10:45, locatie Zeilsoos-Sneeker Jachthaven. Zondagochtend, clinictrainingen.

Loopgroep IJlst traint op de woensdagavond 19:30-20:45, locatie Sporthal Utherne.

Proeftraining of informatie: rnwths@gmail.com

donderdag 15 maart 2012

EEN DREKBENDE

De Merenloop in Grou is voor de meesten de start van de looplente.
De dagen worden langer, het weer vaak beter en we kunnen weer lekker lopen in een korte broek en T-shirt.

Dus met zijn allen om half twee in Grou aanwezig voor één van Arjen zijn fameuze warming ups. Iedereen is in een opgetogen stemming want het is heerlijk weer, het zonnetje schijnt en de temperatuur is prima. Of waait het toch te hard, en is het bij het kanaal te koud voor een korte broek en T-shirt. We zullen het wel zien.

Na de warming up naar de start en na een klein kwartiertje dartelen in het startvak mogen we los.

Ondanks de matige voorbereiding loopt het het eerste deel lekker. Langs het kanaal in de luwte en voor de eerste keer door het viaduct. Dit gaat lekker zo.

Bovenaan het viaduct aangekomen wordt het serieus, we gaan de landerijen in. En waar een ieder al bang voor was blijkt te kloppen, het is er zacht, soppig en op diverse plaatsen een drekbende.
Ook met de “kou” blijkt het mee te vallen, als je maar hard genoeg loopt begin je vanzelf te zweten.

Het tempo gaat iets omlaag, we huppen met volle moed over de diverse hekjes en staan zo nu en dan tot onze enkels in de drek.

Na een viertal kilometers laten we de landerijen achter ons en mogen we voor de tweede keer door het viaduct. Dit ging de eerste keer een stuk gemakkelijker.

Bovenaan zijn we aan de laatste drie kilometer toegekomen, en zowaar liep ik daar niet naast een van de bekendere hardlopers van Friesland, Siep van der Ploeg. Even een kort praatje maar ook Siep vond het een beetje een drekbende.

Moe en tevreden aangekomen bij de finish, na de gebruikelijke praatjes over tijden, pijntjes en alles wat bij het lopen hoort kijk ik terug op een leuke gezellige dag.

Oh ja thuis eerst de drekschoenen maar even in de week gezet.

De hardloper.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten