Trainen

Loopgroep Sneek traint op de dinsdagavond 19:30-20:45, donderdagochtend 09:00-10:15, donderdagavond 19:30-20:45, zaterdagochtend 09:30-10:45, locatie Zeilsoos-Sneeker Jachthaven. Zondagochtend, clinictrainingen.

Loopgroep IJlst traint op de woensdagavond 19:30-20:45, locatie Sporthal Utherne.

Proeftraining of informatie: rnwths@gmail.com

vrijdag 16 maart 2012

Merenloop Grou.

Hoe een schoen in de modder bleef hangen en nog meer belevenissen.
Zondag maart 2012, de dag dat in Grou de 42e Merenloop werd georganiseerd. Op de site van de organisatie stond een aantal dagen voor de start dat er bv op de 10K nog 68 startbewijzen te vergeven waren, na afloop stonden er 376 mensen in de uitslagen lijst. Een enkele licht geblesseerde uitvaller daargelaten hadden de thuisblijvers dus ongelijk. Het was weer erg druk in Grou, de wandelaars waren binnen en gingen naar huis of bleven om de rest van de familie aan te moedigen.

Op tijd waren de meeste deelnemers van de loopgroep Sneek en andere groepen waar Arjen en Karin training aan geven op het plein aanwezig.. Waardevolle spullen kwamen in de  rode tas die Karin met haar hele ziel en zaligheid zou bewaken totdat iedereen na afloop in het Theehuis zou zijn. Ze moeten wel komen want IK heb de tas, sprak ze eerder die week.
Gezamenlijk werd de warming-up gedaan in de straatjes van Grou. De bewoners daarvan zagen dus om de 25 minuten dezelfde trainer met steeds andere verslaafden oefeningen doen. Terug op het startplein had je dan nog 15 minuten om een sanitaire stop in te passen en de laatste voorbereiddingen te verrichten. Veters goed vast, snelheidsmeter activeren, even kletsen en in het startvak wachten totdat je los mocht.

De start van de 14K was de 1e in de reeks van 3 starts, de kidsrun niet meegerekend. Het eerste stuk van de route was gelijk aan de 10K echter de langste afstand ging ook door de landerijen en over de hekken. Boer Teun had zijn land weer keurig bemest dus troep en drek genoeg. Sytse had het genoegen om eventjes met Syb van de Kast op te lopen. Syb is nl ook een fanatieke hardloper die je regelmatig in de uitslagen tegenkomt. Ysbrand verloor tot 2x toe een schoen maar kwam toch met beide aan over de finish. Snel weer aangetrokken dus en weer verder, veters beter vast de volgende keer Yske. Meeloper was er vandaag niet maar de familie werd vertegenwoordigd door jr. Trienke haar nieuwe schoenen konden na afloop direct wel een sopje gebruiken, en ze waren zo mooi nieuw, zonde toch?

Onder de 10K deelnemers was ook Irene aanwezig die de dag ervoor nog een lange duurloop had gedaan ivm de clinics voor de halve marathon van Loop Leeuwarden, met een tijd net onder het uur was ze dik tevreden. Ook de familie Stokman was met 3 gezinsleden aanwezig waar de strijd tussen vader en dochter, mede door het publiek bij het Theehuis, andermaal werd gewonnen door de dochter Elsemieke. Het kleine stukje door het weiland leverde bij de 10K niet de meeste drek en modder problemen op. Als je werd ingehaald kon je wel altijd meteen zien wie de 14K liep, de kleding zat onder de modderspatten.
Maurice in aktie in het weiland
In de 5K groep werd ook goed gelopen door de loopgroep Sneek deelnemers de PR’s werden verbroken. De route van de 5K komt na de linkerbocht terug langs het kanaal samen met de andere routes waardoor de snelle van de 14K en 10K de 5K deelnemers eigenlijk hinderen. Dit zal wel moeilijk op te lossen zijn, maar wellicht komt er ook dit jaar na de evaluatie een goed idee naar voren om dit te voorkomen.

Na afloop het Theehuis in met de deelnemers van de diverse loopgroepen, alles zit mooi bij elkaar en het is een gezellig samenzijn. Een kop koffie met de verdiende beloning in de vorm van appelgebak ging veelvuldig rond. Een mooie locatie om zo’n prachtige dag af te sluiten. Na het verlaten van het pand liep een “oude man” met een sporttas op wieltjes naar z’n auto.

Uitslagen en foto’s staan op de site van de Merenloop.

De Olympiër.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten