Trainen

Loopgroep Sneek traint op de dinsdagavond 19:30-20:45, donderdagochtend 09:00-10:15, donderdagavond 19:30-20:45, zaterdagochtend 09:30-10:45, locatie Zeilsoos-Sneeker Jachthaven. Zondagochtend, clinictrainingen.

Loopgroep IJlst traint op de woensdagavond 19:30-20:45, locatie Sporthal Utherne.

Proeftraining of informatie: rnwths@gmail.com

dinsdag 22 januari 2013

WINTERLOOP MAKKUM 2013


19 januari 2013 werd in Makkum de 27e Wintertrimloop georganiseerd, start en finish bij de plaatselijke voetbalclub vv.Makkum. Het had wel een hoofdstuk in de boekserie Jelle loopt hard kunnen zijn.

Uiteraard was Loopgroep Sneek weer van de partij, dit jaar met 20 deelnemers. Waren het in 2012 in totaal nog 297 hardlopers die deelnamen dit jaar waren het er, wellicht door de koude, 246. De loop is goed georganiseerd met vele vrijwilligers die je de juiste kant op sturen. Hulde en dank daarvoor.

Waar blijft de tijd?
De editie van 2012 staat nog steeds goed vast in ons geheugen, het was de dag dat Marten na de 10 km thuis kwam en zich niet zo lekker voelde. Na een bezoek aan de dokterswacht werd hij ’s avonds nog gedotterd in het MCL.

De warming-up.
Nadat iedereen zich heeft ingeschreven neemt Arjen de groep mee de straten van Makkum in. Een enkeling verbaasd zich dat hij de weg weet. “Ik kom hier al jaren beste man” is Arjen z’n nuchtere antwoord. Wanneer we terug zijn bij de kantine is iedereen warm en is er nog even tijd voor een sanitaire stop en lopen we naar de startstreep. De later als 4 e geëindigde dame * op de 10K vroeg zich eerder al af hoe eea hier werkte, waren het zenuwen of was het spel?
Anja met haar haas Jan Siep
De start.
We staan klaar, het aftellen begint, we wensen elkaar veel plezier toe en denken stiekem al aan de finish want het is best wel frisjes. Hebben we genoeg kleding aan of juist teveel. De snelle jongens doen stoer en gaan in de korte broek van start. De man op de trap telt af, het peloton telt mee, 4,3,2,1, we mogen weg. De 5 en 10 km lopers lopen door elkaar en het is weer even je plekje en snelheid zoeken. Genieten stond weer voorop maar enige strijd en competitie is de mens natuurlijk niet vreemd.

Onderweg naar de finish.
De 1e km gaat met de wind van opzij, daarna in de rug, niet te snel want we weten dat het laatste stuk met tegenwind zal zijn. De trap op over de dijk, een smalle paadje waar je rust kan nemen want inhalen is lastig hier. We gaan langs de haven en lopen langs het huis van Tineke waar we later snert gaan eten, de gedachte daaraan is leuk maar de realiteit is nu nog even anders. Ella maakt nog wat actiefoto’s na de brug. De splitsing van de  beide routes is aanstaande. Waar ik in de eerdere edities nog wel eens twijfelde om toch maar de korte route te pakken i.p.v. de afgesproken lange ga ik nu met plezier richting het strand. Slingerend over het industrieterrein en natuurgebeid langs de jachthaven komen we op dat strand. Goed opletten want je stapt zomaar in een kuiltje en weg zijn je ambities. Janke vd Schaaf staat onderweg weer foto’s te maken, prachtig om later terug te zien. Na de vakantiewoningen moeten we met tegenwind terug naar de sportvelden, in de verte zie ik Marcel lopen. “Verzin een list” is een mooie uitspraak in de Tom Poes strips. Er op en er over dacht ik maar vlak voor de finish anders is de kans groot dat hij weer aanpikt en toch weer eerder over de streep gaat. De list bedacht en zo vlak voor de streep uitgevoerd. Marcel die het niet in de gaten had trok zijn mooiste gezicht en ging voor de foto, zo kon ik er mooi omheen en eindigde ik net voor hem. Veel plezier en een beetje competitie.
wat een spannende finish van Marcel en Durk
Na afloop.
Het inleveren van het startnummer leverde zomaar een beker “poeiermolke” op. Lekker warm na de inspanning en de kou onderweg. Napraten met elkaar en de andere loopmaatjes die je weer tegenkomt. Het was weer de moeite waard om van de bank te komen en te zien hoe het staat met je hardloopconditie. Met 15 v.d. 20 lopers gingen we bij Tineke snert eten, een jaarlijks feest wat weer een mooie afsluiting van deze hardloopdag was.

Bedankt Tineke en haar gezin voor de gastvrijheid. Ook Arjen en Karin weer bedankt voor jullie enthousiasme en aanwezigheid op deze zaterdag. Het lijkt zo normaal maar dat is het niet.


De Olympiër.


De uitslagen.

5 km.
Gerke Gerritsma                 27:28      terug van een blessure
Frederika Rollema              27:43
Inge Klasen                        29:09
Arie Lootsma                     30:11
Dave de Jong                     30:17
Titia Brouwer                     30:28
Meta Gerritsma                  34:31      debuut op een loopje
Anne Floor Jansen              34:47

10 km.
Jan Siep vd Bos                  48:20
Anja Kok                           48:20      4e bij de dames *
Bert Rienstra                      51:40
Jouke vd Zwaag                 52:34
Martin vd Zee                     53:15
Maurice Tax                       53:41
Tineke Algera                     54:22
Durk Brouwer                    55:33
Marcel vd Pol                     55:35
Anton Stokman                  1:01:38
Doutzen Ouderkerken        1:04:08
Albert Rameau                   1:07:41

Geen opmerkingen:

Een reactie posten