Trainen

Loopgroep Sneek traint op de dinsdagavond 19:30-20:45, donderdagochtend 09:00-10:15, donderdagavond 19:30-20:45, zaterdagochtend 09:30-10:45, locatie Zeilsoos-Sneeker Jachthaven. Zondagochtend, clinictrainingen.

Loopgroep IJlst traint op de woensdagavond 19:30-20:45, locatie Sporthal Utherne.

Proeftraining of informatie: rnwths@gmail.com

donderdag 13 maart 2014

HARLOPEN VAN DAG TOT DAG

Start tot Run, de clinics voor de Mar-athon en de Merenloop in Grouw.

Zaterdagmorgen 8 maart kwamen ze weer, zo’n 35 mensen die de stoute schoenen hebben aangetrokken om te beginnen met hardlopen. Start to Run is nog steeds een goede manier om te beginnen met hardlopen. In een groep trainen werkt toch beter dan het in je eentje proberen. Samen met de deelnemers van Loop Leeuwarden clinics werken ze de trainingen af in het burgemeester de Hooppark. Allemaal nog in afwachting wat er gaat gebeuren maar goed gemutst want het is mooi weer. De trainers leggen alles goed uit en er wordt rustig ingelopen en wat oefeningen gedaan. Men maakt kennis met elkaar en de kern wordt gestart, stukjes van 1 en 2 minuten met een wandelpauze van 3 minuten. Alle begin is moeilijk maar na afloop is iedereen tevreden over de gedane inspanning. Met een kortingsbon van Running Center Leeuwarden op zak gaat men op naar het huiswerk van de komende week. De trainers hebben er alle vertrouwen in dat ook deze groep besmet zal raken met het gezonde hardloop virus. Welkom bij Loopgroep Sneek / IJlst.


Na de trainingen deze morgen werd de Zoladz test gehouden waar je gedurende steeds 6 minuten in en bepaalde zone van je hartslag loopt. Op deze manier herken je hoe het met je vermogen in die zone gesteld is en op basis daarvan krijg je tips en schema’s hoe je die zone kan verbeteren.

De zondagmorgen is al een tijdje het moment dat de trainingen voor de Mar-athon starten op diverse plaatsen in en om Sneek, deze zondag was Epema State het beginpunt van de routes. De groep die traint voor de hele marathon startte om 9 uur Direct buiten IJsbrechtum gaat het al mis met de route er wordt een afslag gemist. Ook de later vertrokken groepen (13 en 14 km) die trainen voor de halve liepen eerst nog door maar eventjes terug en men zat op de juiste route. De langste afstand (26 km) ging richting Hichtum en de opzet was om via Nijland / Hiddemawei terug te gaan, door eerdere omzwervingen werd deze afslag overgeslagen en koos men voor rechtdoor. Op de Hiddewawei was bij het dierenhotel van Ella een welkome en lekkere verzorging geregeld. De kortere route kwamen hier keurig langs maar omdat de langste voor rechtdoor koos werd de verzorging naar de lopers gebracht op een ander punt op de route. Dat de fietsen op het erf van een boer over het hek getild moesten worden en dat een paar blauwe schoenen vuil werden mocht de pret niet drukken. Prachtig weer en mooie route bracht iedereen weer terug bij de auto waar de koffie en een koekje weer klaar stond.
 
Maurice in actie tijdens de Merenloop
De volgende halte in het weekend was de Merenloop in Grouw. Elk jaar weer met een groot aantal deelnemers en ook Loopgroep Sneek / IJlst / Enexis / Stiens / Berlikum enz. is aanwezig. Waar de een kiest voor de 14 km kiezen anderen voor de 10 of 5 km, voor elk wat wils dus. Dat de 14 km ook over het weiland ging en dat de hekken dicht waren was niet tot iedereen doorgedrongen maar gezien de enthousiaste foto heeft ook hij het naar de zin gehad. Omdat Arjen last heeft van een blessure deed Karin deze keer de warming-up van elke afstand en werden we dus warm en voorzien van goede adviezen weer afgeleverd op het plein voor de start. De 1e start was van de 14 km en na 20 minuten vertrokken de lopers van de 10 km. Het is omdat Karin de babbelbox vertelde dat ze nog 3 minuten voor de start had anders stond nu nog te kletsen denk ik. Iedereen sprak na afloop van het mooie weer, het was wennen vooral het laatste stuk terug langs het kanaal was warm met de wind in de rug. Bij het Theehuis was de nazit gepland, lekker buiten op het terras. Daar sprak een 14 km deelneemster de woorden: “Het land is voor koeien en niet voor hardlopers.” Dat ze al voor de helft van de afstand er al doorheen zaten was lastig want je moet nog zo ver. Naar verluid hebben Kwik, Kwek en Kwak het licht uitgedaan bij het Theehuis en bleef het nog lang onrustig in Grouw.
Cheers!
Het was weer een mooi hardloop weekend, dank aan iedereen voor de inzet maar zeker aan Karin en Arjen die ondanks het drukke programma weer enthousiast  hun betrokkenheid toonden.


De Olympiër. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten