Trainen

Loopgroep Sneek traint op de dinsdagavond 19:30-20:45, donderdagochtend 09:00-10:15, donderdagavond 19:30-20:45, zaterdagochtend 09:30-10:45, locatie Zeilsoos-Sneeker Jachthaven. Zondagochtend, clinictrainingen.

Loopgroep IJlst traint op de woensdagavond 19:30-20:45, locatie Sporthal Utherne.

Proeftraining of informatie: rnwths@gmail.com

dinsdag 13 mei 2014

NATTE TOETSTAND BIJ DE 2E 4 MIJL VAN SNEEK OP 11 MEI.

Waar er een aantal hardlopers naar Vlieland gingen om daar de Vuurtorenloop mee te doen bleven er ook een fors aantal hardlopers van Loopgroep Sneek / IJlst over om deel te nemen aan de 2e editie van de 4 mijl van Sneek. Vorig jaar vielen de mussen nog bijna dood van het dak en werd er al geadviseerd om in te smeren met factor veel nu was een regenjasje een veel gezien kledingstuk.
Vanaf 11 uur ’s morgens kon je het startnummer met shirtje ophalen om de drukte ’s middags te ontlopen. Hoeveel mensen zullen toen besloten hebben om de loop de loop te laten en lekker thuis te blijven? Opgeven is meedoen niet dan, ja toch?

Warming up
Op tijd verzamelt iedereen zich voor bij het Atrium om de warming-up mee te doen. In een rustig tempo verplaatst de grote groep zich in een miezerig regentje richting het Veemarkt terrein. Trainers Karin en Durk begeleiden de warming-up en zien dat er veel mensen bij zijn van de Start tot run groep van het voorjaar, top? Nadat we terugkeren bij de Grote kerk is er nog gelegenheid tot het maken van een laatste sanitaire stop en loopt iedereen naar het start vak. Waar de ene keurig achter aansluit via de Kleine kerk straat zijn er ook lui die zich via de Marktstraat in het voorste stuk van het vak persen. Het was ook niet echt goed afgesloten aan die kant dus is de verwarring begrijpelijk.

Het viel met bakken uit de hemel!
Het schijnt dat Yvonne Nauta het startsein heeft gegeven want de meute zet zich in beweging. Wederom is het dringen op de eerste meters en is het goed uitkijken op de gladde klinkers. Een enkeling loopt via de stoep en dus iets los van de grote groep om bij de Waterpoort af te moeten remmen omdat daar een versmalling ontstaat van een groep trommelaars. Om de kermis heen en langs het Veemarkt terrein lopen we langs het nieuwe theater om de afslag te nemen langs Klein Java. In de stadhuistuin even een slokje water en door voor het 2e rondje, het is druk langs de route  ondanks het slechte weer. Soms is het even droog dan komt het met bakken uit de lucht. Gelukkig zie ik geen lopers die vallen of uitglijden maar het afschermen van paaltjes blijkt helaas niet mogelijk. Het laatste stukje van het 2e en laatste rondje gaat via het Bolwerk en langs de Grote kerk finishen we in de Markstraat. Een koek en een flesje drinken wordt uitgereikt in het te krappe uitloop gebied.
Tevreden over het verloop ontmoet ik de andere leden van het Olympische team en samen lopen we terug naar Atrium om ons om te kleden. Hier praten we nog even met bekenden om vervolgens naar de Walrus te lopen voor een kop koffie. Een natte loop maar al met al tevreden fietsen we naar huis.

Op de website: www.4mijlvansneek.nl staan de uitslagen en de finish filmpjes. Op de Facebook pagina van de 4 mijl staan veel foto’s. De meeste foto’s zijn ook gedeeld via de Facebook pagina van onze loopgroep.

De Olympiër.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten