Trainen

Loopgroep Sneek traint op de dinsdagavond 19:30-20:45, donderdagochtend 09:00-10:15, donderdagavond 19:30-20:45, zaterdagochtend 09:30-10:45, locatie Zeilsoos-Sneeker Jachthaven. Zondagochtend, clinictrainingen.

Loopgroep IJlst traint op de woensdagavond 19:30-20:45, locatie Sporthal Utherne.

Proeftraining of informatie: rnwths@gmail.com

maandag 11 december 2017

KLEINE BERENLOOP 2017


Hardlopen in de vakantie is een item op het blog van de loopgroep en dat is wat we al een paar jaar doen op Terschelling, hardlopen en vakantie.

Het 1e weekend van november is traditioneel het weekend van de KLEINE en de grote Berenloop. Op vrijdagmorgen om 11:30 uur vaart de oude Midsland de Waddenzee op richting Terschelling, onze vakantieweek begint.

Vanaf september trainden we elke zondagmorgen met de loopgroep en sloten ons eerst aan bij de beginnende ½ marathon lopers. Het doel was om daar mee te trainen tot ongeveer 14 km. Omdat er niet zoveel mensen de korte afstand trainden die bedoeld is voor de 10 km lopers bleef deze route steeds op ca. 10 km. Op deze manier legden we een goede basis voor de komende loopjes.
Kleine Berenloop
Aangekomen op het eiland fietsen we naar Midsland en checken in op Schuttersbos. Bakje doen in de strandtent en boodschappen doen en dan rust, zaterdagmorgen zijn we aan zet. Om 9:30 uur start de 5 km van de KLEINE Berenloop een grote groep liefhebbers gaat het bos in. De 10 km gaat 10 minuten later weg en pakt eerst een stukje door het dorp richting de Longway. Vooraf doen we zelf een korte maar goede warming-up en praten hier en daar met een paar bekenden. Loopgroep IJlst is met een aantal dames goed vertegenwoordigd, ook zij hebben er zin in. We komen ook in gesprek met een 77 jarige man uit Witmarsum die gewend was om daar altijd de ½ marathon te lopen. Dat hij nu de 10 km nog ging doen koesterde hij als een geschenk. Hij had dan ook totaal geen moeite om te erkennen dat iets minder ook goed was, ik ken ook andere verhalen.
Erg gezellig in de Walvis
Ik zeg in het startvak “tot straks” tegen T. en zoek het juiste gevoel met het tempo en de omstandigheden. Op zo’n 2 km kom ik echt tot rust en heb het tempo te pakken. Ik loop in een mooi groepje richting de verzorging op 5 km, we nemen een slokje en spoelen onze mond en gaan weer verder. Onderweg kan ik het natuurlijk niet laten om nog wat aanwijzingen te geven aan iemand die wel een erg rare loophouding heeft. Ze strekt iets op, houdt de handen lager en krijgt een grote lach op het gezicht “bedankt dat voelt een stuk beter” zegt ze. Even later slaan we rechtsaf en zitten in de laatste km’ers, ik kom bij 2 dames uit IJlst en samen strijden we tegen de vermoeidheid. De laatste loodjes wegen overal het zwaarste, ongeacht de afstand die je loopt. Voldaan komen we over de finish, WE DID IT, een medaille en een kop koffie met een stukje pondkoek is onze beloning. De tijd die ik zelf behaalde lag 2 minuten onder de tijd van 2016, goed trainen en balans in geest en lichaam waren de basis. We nemen afscheid en wensen iedereen nog een mooie dag en we fietsen weer terug naar Midsland. ’s Middags gaan we weer terug naar West om de lopers die zondag aan de bak mogen te ontmoeten, het was erg gezellig in de Walvis. Bijna iedereen in het rode T-shirt een prachtig en opvallend geheel. Aan het einde van de dag hebben nog lekker gegeten in de Loods.
Paal 8, West aan Zee
Zondagmorgen mochten we uitslapen en onze gedachten gaan naar de lopers die vandaag los gelaten worden. Zoals altijd fietsen we richting Halfweg om daar de eerste aanmoedigingen te doen. Na de laatste lopers van de loopgroep verkassen we naar Paal 8 waar we de worstelingen om van het strand af te komen aanschouwen, wat een verschil tussen de ene en de andere. Een geforceerde lach of de blik op oneindig en een binnensmondse vloek. Op naar het vals plat van de Long way, wij fietsen op een bepaald moment naar West en praten nog met een paar gefinishte lopers. We wurmen ons door de drukte en wachten de laatste lopers op die net de finishlijn hebben gepasseerd. Dankbaarheid alom want daar komt de emotie los, blij dat ik even ondersteuning kon bieden hier en daar. Een mooie dag was het weer. Facebook ontplofte later op de dag met allemaal leuke reacties, verhalen en foto’s. Waar de meesten op maandag weer naar huis gingen hadden wij het genoegen om nog een week te blijven. Wandelend en fietsend werd het eiland weer doorkruist. Prachtige natuur gezien en ook het lekkere gebak bij de koffie lieten wij ons goed smaken. Er werd met een bekende gast ook nog eventjes een rondje door de duinen en over het strand hardgelopen.

Het is alweer vrijdag en we fietsen weer richting West om daar de boot te nemen. Een mooie week met mooi weer zit er weer op, tot volgend jaar.De Olympiër.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten