Trainen

Loopgroep Sneek traint op de dinsdagavond 19:30-20:45, donderdagochtend 09:00-10:15, donderdagavond 19:30-20:45, zaterdagochtend 09:30-10:45, locatie Zeilsoos-Sneeker Jachthaven. Zondagochtend, clinictrainingen.

Loopgroep IJlst traint op de woensdagavond 19:30-20:45, locatie Sporthal Utherne.

Proeftraining of informatie: rnwths@gmail.com

woensdag 21 september 2011

Gaan en komen.

Het is weer dinsdagavond. De dinsdagavond na de Milleniumloop. Daar sta je dan als je niet hebt mee-
gelopen; je hoort er even niet bij. Er worden links en rechts, over er weer plaagstootjes uitgedeeld. Het is een gemis als je er niet bij bent geweest. Het was blijkbaar een prachtige dag. Snelheden als nooit te voren werden er gehaald, blaren pijnigden de voeten. Er zijn die ingehaald werden, door wie ze eigenlijk niet wilden en er werd verkeerd gelopen. De organisatie heeft toch echt wel zijn best gedaan om de route zo herkenbaar en duidelijk mogelijk weer te geven. Maar ja.......er zijn vele wegen die naar......leiden.
Vanuit onze groep verschijnen er 2 groepen aan de start, welgeteld zo'n 25 lopers. Dat zegt iets over het succes van Loopgroep Sneek.
Opvallend en zeer herkenbaar waren we aanwezig. Kanariegeel en met logo, daar kun je toch niet omheen. Loopgroep 2 volbrengt de race in de tijd van 10 uur, 11 minuten en 33 seconden. Je vraagt je af hoe het mogelijk is dat Loopgroep 1 in dezelfde tijd een ander deel van de route aflegt. Of.......?En als de Milleniumrinners van Drylts(met Pieter en Sytze Hilbrand),de Drylster Hurdrinners(met Hinke) en Makkum(met Tineke) respectievelijk in 9.17.49,  9.41.00 en 9.57.40 finishen dan moet er zeker iets mis gegaan zijn met de tijdwaarnemening. Maar goed, de tijden staan in de boeken, dus volgend jaar zal Sneek de joker in moeten zetten.
Als Arjen, voordat we gaan lopen, de verzamelde horde tot stilte maant en Erik verzoekt het woord te nemen, wordt het wat stiller. Erik kondigt aan dat hij voorlopig vetrekt uit de groep. Hij gaat bij AV Horror proberen zich zelf voorbij te lopen. Wij, allemaal weten dat het een onmogelijke opgave is en dat je jezelf alleen psychisch voorbij kunt lopen. Maar daar hoopt niemand op. Met een 5-tal anderen
gaat hij proberen met behulp van een speciaal aangestelde trainer en met een professioneel trainingsprogramma de voorpagina van de sportbijlage van de krant te halen. In vertrouwen vertelt Erik even later dat hij tot nu toe de langzaamste is van die groep. Ach, dan ervaart hij ook eens wat het is om altijd ver achter iemand anders aan te lopen.
Erik is nog niet uitgesproken of Margreet krijgt het woord. Ook zij keert, voorlopig en hopelijk tijdelijk, Loopgroep Sneekde rug toe. Een andere invulling van haar vrije tijd en de wil de Slachte marathon te lopen nopen haar een ander en intensief trainingsprogramma te volgen. We zullen haar node missen! Om ons het a.s. gemis al vast goed te laten voelen, stelt ze ons nog even stevig op de proef. Een viertal tempo's van ongekende lengte heeft ze in petto. Voeg daarbij dat de een niet onder wil doen voor de ander, met als gevolg dat er echt hard gelopen wordt, dan kunnen we Margreet de komende tijd niet vergeten. Trouwens, ze heeft beloofd de Berenloop in de kledinglijn van onze groep mee te doen.
Dan nog een verheugende mededeling. Na lange afwezigheid door een stevige blessure, is Onno Thooft weer in ons midden. Hij heeft blijkbaar in eenzaamheid zijn terugkeer voorbereid, want tot het laatst toe weet hij de training van Margreet, niet erger vermoeid als de rest, te volbrengen. Houden zo.
Meeloper.
____________________________________________________________________________________
Margreet en Erik blijven zijdelings bij Loopgroep Sneek betrokken. In het voorjaar tijdens de Clinics van Loop Leeuwarden en Start to Run zullen zij beide deel uit maken van het trainerscorps.
Op dinsdag 27 september nemen beide(voorlopig) afscheid van de groep. We gaan er een leuke training van maken met een afterparty. Dus neem allemaal even een warme jas mee!
Arjen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten