Trainen

Loopgroep Sneek traint op de dinsdagavond 19:30-20:45, donderdagochtend 09:00-10:15, donderdagavond 19:30-20:45, zaterdagochtend 09:30-10:45, locatie Zeilsoos-Sneeker Jachthaven. Zondagochtend, clinictrainingen.

Loopgroep IJlst traint op de woensdagavond 19:30-20:45, locatie Sporthal Utherne.

Proeftraining of informatie: rnwths@gmail.com

dinsdag 20 september 2011

TOPTIJD TELT NIET, TOPOPBRENGST WEL!

Millenium loop zaterdag 17 september 2011.

Tja, en daar stonden we dan.......Vóór zevenen inlopen met de slaap nog in de ogen en benen als elastiek. Voor een goed doel doe je alles en met de weersvoorspelling van de dag in gedachten, waren Margreet en ik al lang blij dat we in de droge ochtend het spits mochten afbijten. De schrik sloeg me om het hart toen na een start'klap' de lopers de vaart er behoorlijk in zetten. Gelukkig had ik gezelschap van Inge, anders was het een eenzame tocht geworden door de landerijen tussen IJlst en Abbega. De voorstelling die ik vooraf van dit ''gezellige'' evenement had gevormd, ging meteen al in mist op. Pas later had ik in de gaten dat de snelste lopers in de eerste etappe werden ingezet. Waarschijnlijk onder het mom van ''niks wêze niks lykje''.  Want uitsluitend in de eerste etappe is zichtbaar wie eerst of laatst binnenkomt.Gelukkig was ik niet laatst.

Na mij werd het tempo aanzienlijk opgevoerd. Inge en Jelte hadden de sokken er aardig in en lieten diverse lopers achter zich. Om een uur of drie had team 2 een kwartier ingelopen op de bijzonder knap berekende prognose van Marten. Dat beloofde een toptijd te worden, aangezien Arjen nog niet in actie was geweest. Er was dus haast geboden om Esther op tijd in Heeg te krijgen. Na een gezellige autorit met gesprekken over oude bekenden, sportverslaving en muziek, waren we net op tijd om de zoveelste gele rakker te zien finishen. Een hieperdepiepe Arje heeft zich de meester van de duurloop bewezen, maar heeft dit moeten bekopen met een blaar van een nog nader bekend te maken omvang. De vraag blijft natuurlijk waarom hij zijn bewijsdrang in dit amateurclubje laat gelden, aangezien wij allen weten dat hij de beste is......

Ruim 9 uur, 15 etappes, 100 kilometer en 2 buien later stonden team 1 en 2 bij het verzamelpunt kleumend te wachten op de binnenkomst van de laatste loper. Een wolk van geel-zwarte lopers zette zich vervolgens in beweging richting de finish. De groepsdynamiek was van ongekende omvang en het gekke is dat je dan verwacht dat anderen dat ook zien. Helaas.......Geen juichende toeschouwers langs de route en bij de finish evenmin. Grote kans dat het sneue weer hier debet aan was, aan ons heeft het in ieder geval niet gelegen. Het was een topdag!

The Hunger Project krijgt namens Loopgroep Sneek 2500 euro bijgeschreven op de rekening. Petje af voor iedereen die hieraan heeft bijgedragen. In totaal leverde de Milleniumloop(inclusief verdubbeling) zo'n 120.000,- euro op.

Namens Loopgroep Sneek team 2, Marjan Mulder,

2 opmerkingen:

  1. Heel leuk verslag dat een mooi beeld schetst van een lange dag lopen voor een goed doel.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een hele mooie dag met een leuke sfeer. Jammer dat niet alle aanwezige lopers op de foto staan.
    Waar was Marjan? Margreet?

    BeantwoordenVerwijderen