Trainen

Loopgroep Sneek traint op de dinsdagavond 19:30-20:45, donderdagochtend 09:00-10:15, donderdagavond 19:30-20:45, zaterdagochtend 09:30-10:45, locatie Zeilsoos-Sneeker Jachthaven. Zondagochtend, clinictrainingen.

Loopgroep IJlst traint op de woensdagavond 19:30-20:45, locatie Sporthal Utherne.

Proeftraining of informatie: rnwths@gmail.com

vrijdag 16 september 2011

Zomaar een dinsdagavond

Een grote opkomst dinsdagavond j.l., een avond in het teken van de Milleniumloop. Vier groepen vanuit Loopgroep Sneek en IJlst lopen mee en daarnaast zijn er nog die in een ander verband deelnemen. Het is een gekakel van jewelste. Arjen heeft de grootste moeite er boven uit te komen. Hij moet het vanavond alleen zien te redden. Margreet is verhinderd. De enkeling die om zich heen heeft gekeken vermoedt wat ons te wachten staat. Vanuit het noordwesten komt er een enorm donkere lucht onze kant op. Het rommelt een paar keer en in de verte zien we een enkele lichtflits. Welgemoed gaan we op pad. Parkeererrein Domp 2 is de eerste stop voor een lichte warming up en wat loopscholing.

Dan begint het te regenen. We doen alsof er niets aan de hand is. We draaien met de armen, wiegen met de heupen, strekken de benen, buigen de knieën, maken de nodige opmerkingen en rollen met de schouders. Maar ondertussen begint het steeds harder te regenen. De loopscholing wordt deze keer in de stortregen vlot afgewerkt. Een enkeling denkt dat het toilet uitkomst kan bieden. Lang kun je er niet blijven. Dan mis je waar je voor gekomen bent: lopen. Het fietsenhok biedt ook wel wat beschutting, maar de "luchtigheid" van het dak laat te veel water door, binnen regent het net zo hard als er buiten.
Aangenomen werkt lijkt het wel. Volgens Bert was hij op zijn werk al binnen geweest met dit hondenweer. Toch blijft de stemming wonderwel op peil. Er worden grappen gemaakt en de gesprekken gaan gewoon door.
Arjen blijft onverstoorbaar. Hij legt uit dat we door de wijk Oudvaart onze eerste tempo gaan maken. De blauwe brug in de rondweg is het doel. Als groep 1 op weg is, wordt het plotseling droog. De rest volgt als groep 2. Plassen worden niet vermeden. Tenslotte: nat is nat en natter kan niet. Tineke meldt terloops dat onze Jildau moeder is geworden van Jort; gefeliciteerd namens ons allen. Wachten op de brug is koud. Gelukkig duurt dat niet te lang. Na een korte wandeling volgt tempo 2 naar de rotonde in de Leeuwarderweg. We steken wandelend over. Op de brug over de Zwette stellen de meesten vast dat ze al weer bijna droog zijn. Goede kleding bewijst zijn waarde. Terloops wordt door Frank nog melding gemaakt van de Joustermerkeloop op 24 september als een goede voorbereiding op de Berenloop. Tempo 3 leidt ons door Zwette 2 en 1 en eindigt bij de brug van de Goeman Borgesiuslaan. In aanvulling op de Joustermerkeloop maakt Ysbrand ons nog opmerkzaam op op de Hemdykloop vanuit Blauwhuis, eveneens op de 24e. We wandelen een klein stukje langs de Zwette om met tempo 4 te beginnen. Onderwijl kan Ollie het niet laten zijn Lieve POP er op te wijzen dat hier wel heel mooie huizen te koop staan. Via de laatste Stuiverbrug bij de Houkesloot eindigen we op de Pampuskade. Het zit er bijna op. We wandelen en lopen uit naar het zwembad; we rekken en strekken nog wat.

Marten, de grote Milleniumbaas, staat te wachten om de laatste informatie te geven over de Milleniumloop. Over en weer worden woorden van succes uitgewisseld. Dan druipt de een na de ander af, op weg naar de warme douche. Je moet toch wel een liefhebber zijn om je op zo'n avond zo uit te sloven.
Doorloper

Geen opmerkingen:

Een reactie posten