Trainen

Loopgroep Sneek traint op de dinsdagavond 19:30-20:45, donderdagochtend 09:00-10:15, donderdagavond 19:30-20:45, zaterdagochtend 09:30-10:45, locatie Zeilsoos-Sneeker Jachthaven. Zondagochtend, clinictrainingen.

Loopgroep IJlst traint op de woensdagavond 19:30-20:45, locatie Sporthal Utherne.

Proeftraining of informatie: rnwths@gmail.com

dinsdag 29 november 2011

Sinterklaasloop Bolsward

De Sinterklaasloop

Het is me goed bevallen die Sinterklaasloop vorig jaar in Bolsward. Dit jaar kan ik geen enkele reden bedenken om niet opnieuw deel te nemen. Het is een mooie afstand, zo’n 7,5 kilometer in het donker, om met elkaar leuk en veilig te lopen daar in Bolsward. Inschrijven is mogelijk vanaf 18.00 uur. Dat is lang niet voor iedereen een geschikt tijdstip. Het loopt storm (met krap 300 deelnemers) zo rond kwart voor zeven. Toch kan iedereen kan zich “op tijd” inschrijven, dankzij de flexibele organisatie. Het is ruim na zevenen als Sinterklaas in hoogst eigen persoon het startschot lost. Loopgroep Sneek is goed vertegenwoordigd. Reflecterende kleding is verplicht.
Startschot door Sinterklaas
Het weer is goed; weinig wind, een frisse temperatuur en geen neerslag. Voor ons als lopers is het goed uitkijken. Onvoorstelbaar hoeveel obstakels je tegen kunt komen op straat. Een paaltje hier, een stoeprandje daar, wat tegels die wel heel erg ongelijk liggen, dan weer een vergeten container of een laag hekje ter afscheiding. Je verzint het niet, het staat of ligt er allemaal. Het motto is dan ook: “zorg ervoor zonder kleerscheuren de eindstreep te halen en de tijd doet er minder toe”. Zo gezegd, zo gedaan.

De maan schijnt door de bomen en we lopen de sterren van de hemel. De route brengt ons voornamelijk langs de buitenkant van Bolsward. Lange rechte einden ontbreken en hier en daar een bruggetje voor het hoogte verschil. Er staan onderweg voldoende begeleiders om ons op tijd te waarschuwen voor een “oneffenheid” in de route en om het gemotoriseerde verkeer op afstand te houden. Hulde voor de organisatie. Sint en zwarte Piet staan ons op te wachten bij de finish. De gelopen tijd wordt afgeroepen en is er ook nog wat te drinken.

Als je dan nog even het blauwe papiertje voorziet van je naam en de gelopen tijd dan kun je met een voldaan gevoel en een roomboter banket letter huiswaarts gaan.

De gelopen tijden zijn terug te vinden op de website van Lange afstandlopers Bolsward (www.labbolsward.nl)

Meeloper

Geen opmerkingen:

Een reactie posten