Trainen

Loopgroep Sneek traint op de dinsdagavond 19:30-20:45, donderdagochtend 09:00-10:15, donderdagavond 19:30-20:45, zaterdagochtend 09:30-10:45, locatie Zeilsoos-Sneeker Jachthaven. Zondagochtend, clinictrainingen.

Loopgroep IJlst traint op de woensdagavond 19:30-20:45, locatie Sporthal Utherne.

Proeftraining of informatie: rnwths@gmail.com

vrijdag 11 mei 2012

OVER LEUK LOPEN

Leuk                                                                                                                                        Lopen is leuk. Waarom? Iedereen die (hard)loopt weet dat lopen leuk is; het geeft een voldaan en euforisch gevoel als je na een loop onder de douche staat, het zorgt voor lichamelijke fitheid en een goede conditie en het draagt bij tot een psychisch welbevinden. Lopen in Loopgroep Sneek is heel leuk. Ook daarover bestaat geen twijfel. Je loopt binnen een groep op je eigen niveau, samen met velen, je kunt je spiegelen aan een ander, je praat wat, je leutert wat, je kunt je “verbergen” als je het wat minder gaat, er is deskundige begeleiding, de training is gevarieerd, je krijgt technisch advies, het stimuleert en....er wordt veel gelachen.
Loopgroep Sneek, Millenniumloop 2011
Leuker                                                                                                                               Meedoen aan een Loop Evenement is leuker. Je loopt samen met velen, meest onbekenden, je maakt nieuwe “vrienden”, je loopt eens in een andere omgeving, je loopt op tijd op een nauwkeurig afgemeten parcours, je ervaart of de trainingsarbeid de moeite waard was, je kunt de gelopen tijd vergelijken met anderen, er is verzorging onderweg, je hoeft nooit alleen te lopen, je kunt in de luwte lopen van een groepje en na afloop ontvang je een aandenken. Meestal worden er foto’s gemaakt die je later thuis online kunt bekijken.

Leukst                                                                                                                                      Maar het leukst is meedoen aan de Berenloop op Terschelling. Wie ooit mee gedaan heeft aan de Berenloop zal niet verbaasd zijn dat dit evenement tot het Leukste Hardloop Evenement van Nederland werd uitgeroepen. Het is de sfeer, het feestelijk karakter rondom de dag van de halve en hele marathon, het gevarieerde parcours, de vele toeschouwers, de rode loper in de Dorpsstraat van West waarover gefinisht wordt, als het even meezit wordt je naam genoemd terwijl je de eindstreep passeert, de gedegen organisatie, niet te vergeten het feit dat veel deelnemers voor meerdere dagen naar het eiland komen al of niet met een fanclub en last but not least de afsluiting op de zondagavond na het lopen bij Hessel, met muziek en champagne!!
Berenloop Terschelling, leukste hardloopevenement van het jaar!
Ook leuk                                                                                                                                         Je hoeft Loopgroep Sneek niet te vragen of zij het eens zijn met die verkiezing tot het Leukste Loop Evenement. Dat weten zij al lang. Ieder jaar neemt een groep er aan deel. Het begint al bij de inschrijving, of liever gezegd in de weken voor de inschrijfdatum (dit jaar in de nacht van 20 op 21 april). Er wordt druk overleg gepleegd wie plannen heeft om zich in te schrijven. Er worden herinneringen opgehaald aan vorige edities, er zijn verhalen over toptijden, over hoe zwaar het wel was, over blessures, over de avond bij Hessel. En als die anderhalve kilometer over het strand en de strandopgang bij Paal 8 ter sprake komt, berg je dan maar. De hel is er niks bij. Het aller leukst is het natuurlijk als je meerdere dagen met elkaar op het eiland kunt vertoeven. De zorg voor een onderkomen waart dan rond. En naarmate 20 april dichterbij komt, loopt de koorts op, want, als je de verhalen mag  geloven, is het een heidens karwei om er tussen te komen om een startbewijs te bemachtigen. Maar het viel dit jaar mee. Iedereen die wil, heeft een startbewijs kunnen bemachtigen. Nu is het even rustig in de Loopgroep, althans wat de Berenloop betreft. Iedereen is voor zich bezig om zich voor te bereiden, ook al duurt het nog maanden voor je de krachten kunt meten. Maar men plant zijn training, de deelname aan de verschillende loopevenementen, men houdt nauwlettend de conditie en de vorderingen van de andere deelnemers in de gaten. Het zal je toch niet gebeuren dat hij, of misschien zij, een snellere tijd neerzet. Zo leeft de Berenloop en zo wordt de Berenloop het Leukste Loop Evenement in Nederland.

Een deelnemer


Geen opmerkingen:

Een reactie posten