Trainen

Loopgroep Sneek traint op de dinsdagavond 19:30-20:45, donderdagochtend 09:00-10:15, donderdagavond 19:30-20:45, zaterdagochtend 09:30-10:45, locatie Zeilsoos-Sneeker Jachthaven. Zondagochtend, clinictrainingen.

Loopgroep IJlst traint op de woensdagavond 19:30-20:45, locatie Sporthal Utherne.

Proeftraining of informatie: rnwths@gmail.com

zaterdag 5 mei 2012

DE 1e FJOERRIN IN MAKKUM

De avonturen van loopgroep Sneek in het mooie Makkum en omstreken.
Op zondagmiddag 29 april 2012 werd in Makkum de 1e Fjoer Rin georganiseerd door oa  loopgroep Makkum. Arjen had deze loop, mede namens Tineke, al een aantal keren genoemd dus bekend was ie. Met 11 leden van onze loopgroep werd er deelgenomen. De totale deelname voor een loop die voor het eerst werd georganiseerd was best wel goed. Alles was super geregeld en er zal zeker een vervolg komen en door mond op mond reclame zullen er nog veel meer mensen mee gaan doen.

Het weer blijft er niet om mij dus waarom zou ik dan niet gaan? Die gedachte leefde bij mij niet op zaterdag, slecht weer, harde wind en regen. Moet je dat dan wel willen, hardlopen? Op zondagmorgen met al afspraken mbt vervoer was het lekker weer, wel een harde wind maar in ieder geval droog. Dus rondje stad en Nijland en op naar Makkum. In het multifunctionele centrum inschrijven en een stukje verderop de warming up doen. Na een fruithapje fris en fit naar de start. We waren er klaar voor. Sommigen nog wat bibberig omdat het een debuut was op de 21,1 km, of was dat omdat het bij de start nog wat fris was? In het bushokje werd nog even gewacht op het busjekomtzo, maar helaas er moest op eigen kracht gelopen worden.
Sytze en Peter
De start is  altijd een hectisch gebeuren, ook nu. Op het parkeer terrein bij de Jumbo was een streep getrokken en hing het spandoek, start / finish. Mooi op tijd werd er gestart nadat alle kinderen van de kidsrun binnen waren. Iedereen zocht zijn ritme en plekje in de groep om de 1e km’ers uit de wind te kunnen lopen. De routes waren met kleuren aangegeven en als je niet blind was dan kon je niet verdwalen. Keurig stond er na elke km een bordje met jou routekleur en bij een splitsing stond het op de weg geschilderd. Op de gevaarlijke plekken stond bij het oversteken iemand die het verkeer tegenhield.

Splitsing van de route. Na 2 en 3 km waren de routes gesplitst en later kwamen ze weer bij elkaar. Er was verzorging op de juiste momenten. Eenmaal onderweg en mijn ritme gevonden ging het lopen lekker en kon ik genieten van de mooie omgeving. Met een verschil van 9 seconden op de gemiddelde tijd per km kon ik deze loop echt spreken van een stabiel gelopen 10,5 km. In de verte torent de hal van scheepswerf  “Amels” hoog boven de horizon uit, daar in het dorp hangt het finishdoek, maar er moeten nog wat km’ers afgelegd worden..
Bert
De dijk langs het IJselmeer. De laatste loodjes, de 21,1 moet nog een lusje linksaf over het industrieterrein maar ik mag rechtdoor. Er staat al iemand de nummers van de lopers die binnenkomen door te geven aan de mensen bij de finish. Hoera, daar hangt het finishdoek een sprintje en dan moet je plotseling rechtsaf een lusje over het parkeerterrein en dan pas finishen. ’t Was maar 100 mtr verschil maar je focus is dan zo op het doek dat je eigenlijk niet eens meer let op de andere dingen.

Na afloop. Ella en Margreet waren al binnen en samen liepen we weer naar de hal waar Margreet haar prijs op moest halen. Ze was als 3e geëindigd bij de vrouwen op de 5 km, goed gedaan. Al met al een nuttige en aangename besteding van de zondagmiddag, tot volgend jaar.

Uitslagen: loopgroep Sneek lopers.

5,1 km: Ella: 39:35, Margreet 27:06, Anne Floor 36:24, Jetske 32:06

10,5 km: IJsbrand 51:43, Durk 59:53

21,1 km: Sytse en Peter 1:54:36, Bert 1:52:18, Tineke 2:14:47 en de debutante Hinke 2:13:55

Hulde aan de organisatie van de Fjoer Rin 2012. Voor de 1e keer een loop organiseren en dan ook nog met 3 verschillende routes, loopgroep uit Makkum durfde het aan. Men mag daar met recht trots zijn op de hele dag en wat mij betreft komt er een vervolg op. Nogmaals bedankt voor de mooie dag.

De Olympiër.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten