Trainen

Loopgroep Sneek traint op de dinsdagavond 19:30-20:45, donderdagochtend 09:00-10:15, donderdagavond 19:30-20:45, zaterdagochtend 09:30-10:45, locatie Zeilsoos-Sneeker Jachthaven. Zondagochtend, clinictrainingen.

Loopgroep IJlst traint op de woensdagavond 19:30-20:45, locatie Sporthal Utherne.

Proeftraining of informatie: rnwths@gmail.com

zondag 29 juli 2012

OUDE WILLEM

zaterdag 28 juli, 2012.

Het is zaterdagmorgen. We zijn onderweg. We, dat zijn Pieter, Durk en Meeloper zelf. Het gesprek is geanimeerd. We hebben van alles bij de kop; over een fietstochtje op een overzees gebiedsdeel dat Ameland heet, over het warme weer van de afgelopen dagen en natuurlijk over onze loopgroep. We kijken verwachtingsvol vooruit naar de Zoladz test en dientengevolge naar de individuele loop- en trainingsadviezen die we zo goed kunnen gebruiken! Hoewel niemand het hardop zegt, denken wij met elkaar al aan november, aan de Berenloop. Voor velen van ons het hoogtepunt van het loopjaar.
We zijn dus onderweg naar Oude Willem, een buurtschap tussen Wateren en Diever. Het schijnt haar naamgeving te ontlenen aan een nogal excentrieke schaapsherder (Oude Willem) die met zijn kudde heerste over de heidevelden in deze omgeving. 
Eetcafé "De Hoeve"
                                                                                                                         
SV Friesland, zeg maar Jan Kooistra c.s., organiseert “De Hoeve aan de Boswegloop. Het weer bevalt ons, het is niet te warm. Het parcours gaat door een prachtig gebied en de te lopen afstanden bieden voor elk wat wils. Durk kiest voor de 10 en de rest voor de 16 km en dat allemaal met het voornemen er een rustige duurloop van te maken. De inschrijving vindt plaats in het restaurant van de camping “Hoeve aan de weg”. Direct valt de gemoedelijke sfeer van de evenement ons op. De stemming is opperbest, een paar bekenden groeten elkaar en de koffie smaakt goed. Als we ons richting start begeven horen we Jan Kooistra zijn laatste aanwijzingen geven aan een aantal vrijwilligers.

Om 11.00 uur vertrekt de 10 en de 21, om 11.05 de 8 en de 16 en nog eens 5 minuten later de 3 en de 6 km. Vanzelfsprekend is er altijd een aantal lopers dat zich wil testen. Zij willen het liefst een persoonlijk record lopen, alleszins begrijpelijk. Dan is er een groep die meeloopt gewoon omdat het leuk is, omdat het parcours door een prachtige omgeving gaat, gewoon om te genieten. En er is een groep die deelneemt, omdat het past in de voorbereiding op een (halve) marathon. Tot die groep behoren wij. We willen ook om ons heen kijken om te kunnen vertellen aan onze loopgroep vrienden dat ze iets gemist hebben. Want dat viel toch wat tegen, de animo om mee te gaan en mee te doen. Dus...jullie hebben wat gemist: een prachtig parcours, geen last van wind, een gezellige sfeer en dat allemaal op een uurtje afstand van Sneek.
Durk harlopend door het fraaie landschap
Durk heeft zijn ambities op de 10 kilometer volledig kunnen waar maken. Terugkomend van een blessure nam hij zich voor “het kalm aan te doen”. En dat is volledig gelukt. Hij wilde vooral ook iets van de omgeving zien en ook dat is hem gelukt. Hij heeft zich niets aangetrokken van al die snelleren die hem de hakken lieten zien. Hij had maar een gedachte: “ik bereid me voor op een toptijd op de halve marathon in november. Dan moet ik in topconditie zijn, dan zal ik opnieuw een p.r. lopen en dan nemen ze opnieuw hun pet voor mij af”.

Van Pieter is bekend dat-ie eindelijk zijn oude heer er uit gelopen heeft. Hem kan niets meer gebeuren, zijn doel is bereikt......alhoewel? Je weet het maar nooit met hem. Hij is al fors afgevallen, hij traint op zijn manier, loopt geregeld verschillende afstanden en is op zoek naar een nog effectievere manier om te trainen, want ook hij wil pieken in november op diezelfde halve marathon.

Meeloper moet veelvuldig de trainingen van de Loopgroep missen. Hij schijnt dan andere bezigheden te hebben. Deze loop komt voor hem erg gelegen. Hij had het voornemen om lekker, luchtig en rustig te gaan lopen. Hij zou zich niet op laten jagen door wie dan ook. Even als de anderen is hij in zijn loopgedachten ook al in november. “Niet overtraind raken, conditie op peil brengen op het juiste moment, de verlokkingen van het dagelijkse vrije leven weerstaan. Dat is zijn streven om dan in november die Berenloop te lijf te gaan”.
Frank en Pieter
Het is gegaan, zoals het is gegaan. Ze hebben genoten van het mooie parcours, ze hebben zich min of meer gehouden aan de aan zich zelf opgelegde discipline om het rustig aan te doen. Ze toonden zich na afloop tevreden, maar stelden eendrachtig vast dat ze er nog lang niet zijn om op Terschelling “de sterren van de hemel te lopen”.

Durk, ruim 10 km in 1.00.25

Pieter en Meeloper, ruim 16 km in 1.29.26

Geen opmerkingen:

Een reactie posten