Trainen

Loopgroep Sneek traint op de dinsdagavond 19:30-20:45, donderdagochtend 09:00-10:15, donderdagavond 19:30-20:45, zaterdagochtend 09:30-10:45, locatie Zeilsoos-Sneeker Jachthaven. Zondagochtend, clinictrainingen.

Loopgroep IJlst traint op de woensdagavond 19:30-20:45, locatie Sporthal Utherne.

Proeftraining of informatie: rnwths@gmail.com

vrijdag 3 augustus 2012

ELFTAL IN TRAINING IN GAASTERLAND

Dinsdag 31 juli 2012.
Arjen en Karin genieten van hun vrije tijd; achterblijvers lopen door, zowel in Sneek met Durk als in Gaasterland met Frank.

De koffie/thee smaakte goed en samen met de zelfgemaakte erg lekkere cake vormde dat de bekroning op een geslaagde (duur)loop in Gaasterland. Anja bedankt! Om even na 19.00 uur vertrokken we met zijn negenen (Ysbrand, Sytze, Pieter, Jildau, Anja, Inge, Klaas, Jelte en Frank) uit Sneek. Eenmaal in Gaasterland, bij het kantoor van Staatsbosbeheer/het Fryske Gea in Elfbergen, het bos tegenover het Golfterrein), stond Peter al ons op te wachten. Tineke maakte even later het elftal kompleet. Van dit elftal lopen er tien mee met de Berenloop en zij wilden weleens kijken hoe ze ervoor stonden.

Wat is dat toch met die Berenloop op Terschelling? Wat heeft dat evenement binnen onze Loopgroep een impact!! Voor diegenen die hem nog nooit hebben gelopen is het een na te streven doel om ooit daaraan mee te doen, voor diegenen die hem voor het eerst gaan lopen is het een ontzag inboezemend evenement en voor de ervaren lopers onder ons is het de ultieme gelegenheid om te tonen wat je als loper waard bent.
Kippenburg
De afspraak was; een gezamenlijke rustige duurloop van ruim 10 km en voor de z.g. diehards onder ons nog een ronde van ruim 5km. Om 19.45 uur vertrokken we in noordwestelijke richting naar het landhuis Kippenburg (gebouwd omstreeks 1830 door jonkheer Van Swinderen; hij stichtte tevens een hoenderhof; vandaar Kippenburg). Daarna een zandpad langs de Luts op naar Ruigahuizen. Vervolgens door de Bremer Wildernis en de Lycklamabossen richting ons uitgangspunt. Hier haakten Jildau, Inge, Jelte, Tineke en Klaas af.  

Tot dan was het een rustige duurloop, getuige de geanimeerde gesprekken onderweg. Al gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat het voor een aantal van ons veel moeite kostte om invulling te geven aan het begrip “rustige duurloop”. Maar het is gelukt, dankzij een schijnbare ijzeren discipline en zeker geholpen door de “angst” verdwaald te raken. Want het te lopen parcours was voor vrijwel iedereen onbekend terrein.

Maar na die 10 km was er geen houden meer aan. Tot geluk van Frank was hij de enige die de weg kende. Zodoende werd hij niet gedwongen tot een gevecht met zich zelf in de achterhoede. Het rondje van ruim 5 km door Elfbergen begon nog rustig, maar allengs ging de snelheid omhoog. Het gehijg en gesteun nam navenant toe. Toen de laatste anderhalve km aanbrak en verdwalen niet meer mogelijk was, gingen Pieter, Sytze, en Ysbrand er vandoor. Peter keek even de kat uit de boom, zette aan en gaf iedereen het nakijken. Voor Frank en Anja was de koek op.

Na afloop de al eerder gemelde koffie en thee en de evaluatie: alom tevredenheid. Iedereen weet wat en hoeveel zij/hij nog aan trainingsarbeid moet verrichten om in november die halve marathon op Terschelling tot een goed einde te brengen.

Volgende week maandag, dit i.v.m. de Sneekweek stappers, nogmaals in Gaasterland; zelfde tijd en zelfde plaats voor 10 km en 16, dan wel 18 km.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten