Trainen

Loopgroep Sneek traint op de dinsdagavond 19:30-20:45, donderdagochtend 09:00-10:15, donderdagavond 19:30-20:45, zaterdagochtend 09:30-10:45, locatie Zeilsoos-Sneeker Jachthaven. Zondagochtend, clinictrainingen.

Loopgroep IJlst traint op de woensdagavond 19:30-20:45, locatie Sporthal Utherne.

Proeftraining of informatie: rnwths@gmail.com

dinsdag 7 augustus 2012

OPNIEUW EEN VAKANTIELOOPJE IN GAASTERLAND

Wat was het slecht weer maandag en dan m.n. de middag van 6 augustus. Veel en heftige regenval.  Wat was het gezellig zaterdag- en zondagavond/nacht in Sneek en dan ook nog de traditionele Sneeker stappers avond voor de boeg. Dat alles motiveert niet om eens lekker te gaan hardlopen. Maar... hardlopen in Gaasterland dan, in een prachtige omgeving????

Sytze, Klaas, Ysbrand, Jildau, Martin van der Z., Bert, Erik en Frank lieten zich niet ringeloren door weer, noch door de verlokkingen van een avondje stappen. In Gaasterland wachtten Peter en een droge avondlucht het achttal op. Frank had een tweetal routes in het hoofd , een van een km of 10 en een van iets minder dan 16, en wel zodanig dat sompige modderpaden werden vermeden, want dat was ons aller wens. Gezamenlijk werd de 10 km afgelegd; eerst via een fietspad naar Oudemirdum, daarna -met een schitterend uitzicht vanuit de “hoogte”over het Friese landschap en het IJselmeer, naar en door het Jolderenbos, vervolgens over de Zuiderzee Route naar Rijs. Hoewel iedereen genoot van het fraaie en droge en windstille weer was het
hoogte punt het verkeersbord met de waarschuwing “Pas Op Ouderen” ( een tweetal oudjes gekromd geleund op een wandelstok een weg overstekend). Je kunt je voorstellen dat er nogal wat grappen en grollen werden gemaakt zonder aanzien van wie dan ook. Maar zijn wraak zou zoet zijn! Even later passeren we “Sybrandies Pretpark” en slaan bij “Mooi Gaasterland”, het voormalige kindertehuis, rechtsaf. Het tempo ligt rond de 5.55 minuten per km en is voor iedereen goed te volgen. Er wordt niet al te veel gepraat, niet gezeurd, noch gekreund. Het gaat ogenschijnlijk soepel. We slingeren door het Wyldemerk om weer op de Oude Balksterweg links af te slaan om de 10 kilometer lopers bij het beginpunt af te leveren. Klaas moet rond de 8 km even een korte inzinking de baas worden, maar met enige hulp en begrip van de rest lukt dat uitstekend. De finish ligt voor hen op bijna 11 km.

We nemen afscheid; Peter, Erik, Bert, Ysbrand, Sytze zullen op advies van Frank nog een rondje van een 5-tal km afleggen. En wat gaat dat lekker en wat loopt dat (nog)soepel, en wat zit de stemming er goed in. Het tempo is wat opgeschroefd naar zo’n 5.35/5.30 min. Ruigahuizen nadert, even later, bij de klokkenstoel, wordt er al lopend overlegd: “linksaf voor ruim 15 of nog even door voor iets meer dan 16”. Iedereen kiest voor de 16 en daarmee voor de Vissermans extra kilometers, maar dat weten ze nog niet! Op naar de Bremer Wildernis. Daar zijn nog een paar mogelijkheden om de route aanzienlijk te bekorten. Maar de gedecideerdheid waarmee Frank het pad kiest laat geen ruimte voor andere mogelijkheden. Niemand, behalve hijzelf, weet hoever het nog is als ze de laatste afslag voor een kortere route voorbij zijn. “Dat worden er miniaal 18 en mogelijk wel 20” laat Frank niet zonder enig leedvermaak weten. Enig “vrolijk” gemor is zijn deel en ongeloof overheerst.

En dan op ruim 17 km moet er door een van ons gewandeld worden; neen er worden geen namen genoemd. Even een pas op de plaats, een kort overleg en de rest gaat door om zo snel mogelijk bij de auto te kunnen zijn. Want we blijven collegiaal; de onfortuinlijke moet met de auto zo snel mogelijk worden opgehaald. Vijf mannen finishen na 20.74 km. De auto wordt gestart en “even” later wordt de achterblijver met gejuich binnen gehaald.

Iedereen was na afloop uitermate voldaan. Ook onze onfortuinlijke lotgenoot. Volgend jaar weer, dat staat als een huis! Maar spotten met leeftijd......... wordt het lang, langer het langst.

Meeloper

Geen opmerkingen:

Een reactie posten