Trainen

Loopgroep Sneek traint op de dinsdagavond 19:30-20:45, donderdagochtend 09:00-10:15, donderdagavond 19:30-20:45, zaterdagochtend 09:30-10:45, locatie Zeilsoos-Sneeker Jachthaven. Zondagochtend, clinictrainingen.

Loopgroep IJlst traint op de woensdagavond 19:30-20:45, locatie Sporthal Utherne.

Proeftraining of informatie: rnwths@gmail.com

dinsdag 14 augustus 2012

EEN NIEUW LOOPJAAR

Daar gaan we weer! De Olympische Spelen zitten er op. De sporters zijn bij aankomst in Den Bosch onthaald en gehuldigd. Individueel wacht hen in eigen omgeving nog allerlei festiviteiten. Van trainen zal wel niet veel komen. Ze gaan vast genieten van een tijdje niks doen en misschien zit er een vakantie in. Voor Loopgroep Sneek zit de vakantie er op. Ook al zijn er nog vakantiegangers onder ons Arjen en Karin zijn er weer om ons opnieuw topfit te krijgen voor ......  Ja, waarvoor? Want, ondanks goede voornemens is het toch niet echt gelukt om “in beweging” te blijven”. Niet dat we stil gezeten hebben. Neen, dat niet, maar het hardlopen kwam er niet zo van. Te warm, te lui, te veel andere leuke dingen, te gezellig, te veel gedoe, te veel en te lekker en te lang gegeten en gedronken...... We weten het allemaal wel. Overal waar “te” voor staat, is eigenlijk uit den boze om de conditie voldoende op peil te houden om, laten we zeggen, op een halve marathon een wereldtijd of gewoon een p.r. te lopen. Dus, er maar weer volop tegenaan in dit nieuwe loopjaar.

Uitdaging, Berenloop 2012 ?
Uitdagingen                                                                                                                                  Er zijn voldoende uitdagingen de komende tijd!! En denk nou niet: “dat is niks voor mij; ik heb nog nooit aan zo’n evenement meegedaan”. De loopevenementen zijn vaak een groot feest voor beginners, voor hen die denken dat ze wereldtijden kunnen lopen, voor prijslopers, voor echte recreanten en voor z.g. macho’s die denken ooit nog eens in aanmerking te komen voor een Olympische uitzending. En laat je niet afschrikken door de afstand, want lopen in een grote groep lotgenoten is echt een “makkie”. En er is over het algemeen een grote variatie in afstanden. Je loopt in zo’n groep als nooit te voren, let vooral niet op je tijd. Dat doen anderen wel voor je. Laat je niet opjagen door die “gekken” uit je loopgroep die niet voor elkaar onder willen doen. Geloof vooral niet al die mooie verhalen die binnen de loopgroep over de Berenloop, de Adventure Run, de halve marathon van welke hoofdstad dan ook de ronde doen. De helft is gewoon niet waar. Laat ze maar kletsen, trek je eigen plan, want ook die z.g. ervaren hardlopers die elkaar beconcurreren, elkaar met stekelige opmerkingen bestoken, lopen ook geen wereldrecord en moeten ook heel vaak afzien. Bekijk de loopagenda en zoek een evenement waaraan je graag zou willen deelnemen. Meld je voornemen binnen de Loopgroep en probeer ook anderen zo ver te krijgen dat ze met je mee willen. Je zult ervaren dat er aan meedoen ontzettend motiverend werkt om nog meer plezier te krijgen in het lopen.

Terschelling                                                                                                                             Voor de Berenlopers, en dat zijn er velen uit onze loopgroep, breekt er een tijd van serieus bezig zijn met het leven. Een paar kilootjes minder doet wonderen. Dat is het begin, dan wordt het pas echt “licht lopen”. Dus de alcohol blijft van nu af aan in de kast; we gaan op tijd naar bed; we luisteren goed naar de adviezen van onze trainer; we doen mee aan de Zoladz test die Arjen ons voor schotelt; we wisselen duurlopen –in verschillende tempo’s- af met intervaltrainingen; we lopen op hartslag; we nemen voldoende rust; we luisteren naar ons lichaam; we eten gezond en 2 weken voor de Berenloop eten we vooral koolhydraten. Maar ........ we laten binnen de loopgroep vooral niet merken dat we heel goed en serieus bezig zijn. We klagen voortdurend dat we last hebben van lichte blessures. We zeggen dat het lopen maar moeizaam gaat. We lopen op de training altijd zuchtend, kreunend en steunend achter de meute aan. We verkondigen dat de nieuwe loopschoenen niet lekker zitten. We letten vooral op diegenen die vorig jaar jou hebben ingehaald en een snellere tijd hebben gelopen daar op Terschelling. We maken alle eerstelingen “bang” voor het lopen op het strand; we vertellen dat het onmenselijk zwaar is, we klagen over het mulle zand als je bij paal 8 die metershoge duintop moet beklimmen, we “janken” over het vals plat dat je te wachten staat op de laatste 5 kilometers. En wee degene die denkt dat als je in West gearriveerd bent en dat je het dan achter de rug hebt, dan heb je buiten de waard gerekend, want dan moet je nog “even” een rondje dorp met dat laatste klimmetje. Zo zeuren we de komende maanden heel wat af.
"ik ben blij" Churandy Martina
Wees blij                                                                                                                                 Lopen doe je  voor je plezier, en dat geldt voor ons allemaal, lopen kan een ontzettende kick opleveren. Besef dat lopen enorm veel voldoening geeft, dat je je fitter voelt dan ooit te voren en dat er binnen Loopgroep Sneek een prima sfeer heerst, waardoor het lopen voor nog meer voldoening zorgt. Besef dat als je aan een loopevenement deelneemt je gelopen tijd er eigenlijk niet toe doet en houd het motto van Churandy Martina hoog: “wees blij dat je mee mag en kunt doen”.

Meeloper   

1 opmerking: