Trainen

Loopgroep Sneek traint op de dinsdagavond 19:30-20:45, donderdagochtend 09:00-10:15, donderdagavond 19:30-20:45, zaterdagochtend 09:30-10:45, locatie Zeilsoos-Sneeker Jachthaven. Zondagochtend, clinictrainingen.

Loopgroep IJlst traint op de woensdagavond 19:30-20:45, locatie Sporthal Utherne.

Proeftraining of informatie: rnwths@gmail.com

donderdag 15 november 2012

IS ER EEN (LOOP) LEVEN NA DE BERENLOOP?

We hadden het er nog even over. Hoe leuk het was, hoe zwaar het was, of het meeviel, hoe hard we gelopen hebben, hoe het op het strand ging, hoe gezellig het was en hoe moe je was en over de man met de hamer, over de warming up, over de regen en over de shirts die zo opvielen. De Berenloop, wat heeft dat toch een impact. Maar tegelijkertijd kijken we al weer vooruit. Naar de Zeven Heuvelenloop, naar de Sinterklaasloop in Bolsward, naar de Galamadammen Run, naar de Adventure Run op Ameland om maar eens wat te noemen. Maar wat je ook van plan bent eerst maar even “een pas op de plaats”. Rustig herstellen en dan de voorbereiding voor het volgende evenement.

7 Maal
Klaas, Hindrik, Ysbrand, Anthoon, Onno en Bert hebben besloten om de 7 heuvelen te bestijgen, een internationaal loopevenement van 15 km over een geasfalteerd parcours. De eerste 5 km zijn zwaar, vooral als je niet in de gaten hebt dat het langzaam maar zeker iets omhoog gaat. Dan heb je even de tijd om wat bij te komen om vervolgens die 7 heuvelen te bedwingen om
7 even Heuvelenloop
tenslotte een paar km vlak te lopen, waarna je in een flow naar de finish rent, want de laatste 4 km is een vals plat maar dan in omgekeerde richting.  Niet iedereen die deze loop al een of meerdere keren heeft gelopen heeft deze ervaring. De ervaringsdeskundigen spreken over een zwaar parcours, nemen hun pet af voor die zeven keer dat je omhoog moet en van het vals plat in omgekeerde richting hebben ze nog nooit gehoord, laat staan dat ze dat als zodanig hebben ervaren. We zullen luisteren naar de ervaringen van “onze jongens”. Veel succes! Het parcours schijnt overigens een uitdaging te zijn voor de professionele wedstrijd toppers. Het wereldrecord voor zowel de mannen (41.13) en voor de vrouwen (46.28) op de 15 km is hier gevestigd.

Sinterklaas
De Sinterklaasloop – op 3 december in Bolsward - is van een heel andere orde. Hier geen “berg en dal”, maar een geheel vlak parcours. Wel een met veel obstakels; paaltjes, stoepranden, ongelijk wegdek, een brug en dat allemaal in de avond. Ter geruststelling: alle “moeilijke” plekken zijn goed aangegeven en daar waar echt noodzakelijk staan begeleiders namens de
Sinterklaasloop Bolsward 2011
organisatie om aan te geven dat men op moet passen. De afstand is voor iedereen goed te doen; 7.5 km! Voor de beginnende loper een uitdaging en voor de gevorderden een uitgelezen mogelijkheid om een persoonlijk record neer te zetten en voor weer anderen een mooie gelegenheid om “duur te lopen”. En dat voor een prijs van nog geen € 5 en uit handen van Sinterklaas nog een cadeau.

Kika
Je kunt ook kiezen voor de Galamadammen Run ( d.i. een KikaRun) op 9 december. Een prachtig parcours voert je vanaf de Galamadammen naar Hemelum, Bakhuizen en via Hemelum over het fietspad langs de Morra weer naar de Galamadammen. Je hebt er dan 10 km opzitten en heb je gekozen voor de 16 km dan loop je nog even langs de noordzijde van de Morra naar Koudum en dan weer terg naar het uitgangspunt. Maar.... ook zij die 5 km willen lopen kunnen zich inschrijven. Voor een enkeling zal deze Run goed passen in de voorbereiding op de Adventure Run.

Avontuur
De Adventure Run vindt plaats op Ameland. Een prachtig evenement met de keuze tussen 10 en 21 km. Voor velen van ons een uitdaging van jewelste. Half december, de 15de om precies te zijn, weet je het maar nooit met het weer. Vaak een harde wind uit een ongunstige hoek, een temperatuur die je doet rillen, soms natte sneeuw of regen en een parcours dat ontzag inboezemt.  Na de start direct het duingebied in, steile klimmetjes, dito afdalingen, scherpe bochten, kuilen, bladeren, takken, plassen en daarna 5 kilometer over het strand, het zand is nat of rul, vaak wind tegen, vervolgens de polder en de waddendijk en dan nog “even” via Buren
naar Nes (finish). En tot overmaat van ramp dit jaar een extra hindernis. Na 10 km mag je even van het strand het duin omhoog en net als je bekomen bent van de zware inspanning mag je weer het strand op. Dit hoef je allemaal niet te doorstaan als je voor de 10 km hebt gekozen. Hoe het ook zij, het is een prachtige en gezellige gebeurtenis die je eigenlijk niet mag missen.

Maar er is meer; raadpleeg de loopagenda. Er is dus leven na de Berenloop, maak er gebruik van!!

Meeloper

Geen opmerkingen:

Een reactie posten