Trainen

Loopgroep Sneek traint op de dinsdagavond 19:30-20:45, donderdagochtend 09:00-10:15, donderdagavond 19:30-20:45, zaterdagochtend 09:30-10:45, locatie Zeilsoos-Sneeker Jachthaven. Zondagochtend, clinictrainingen.

Loopgroep IJlst traint op de woensdagavond 19:30-20:45, locatie Sporthal Utherne.

Proeftraining of informatie: rnwths@gmail.com

woensdag 10 april 2013

START TO RUN EN VERDER........


De vijfde week van STR zit er op. De groep is enthousiast en dat kan ook haast niet anders. Tenslotte heeft iedereen eerst 5, vervolgens 10 en tenslotte 15 minuten aan een stuk hard gelopen. Het geeft een voldaan gevoel ook al heb je het onderweg zwaar gehad. Misschien speelde hier en daar een pijntje je parten, maar de aanwijzingen en de aanmoedigingen van het drietal begeleiders/trainers hielpen je er over heen.
Nog een week onder het motto “Start to Finish” en dan ben je in staat om een drietal kilometers zonder onderbreking hardlopend te volbrengen. Het begin is er. De vraag is dan hoe nu verder? Eigenlijk gaat er een andere vraag aan vooraf, n.l. deze wat was de drijfveer om je op te geven voor Start to Run? Was het omdat je wat meer wilt of moet bewegen, was het omdat je alleen maar een paar kilo kwijt wil, was het omdat anderen tegen jou gezegd hebben dat hardlopen leuk is, of was ’t omdat je hoopt ooit mee te kunnen doen aan een of andere marathon. Maar welke reden er ook ten grondslag ligt aan jouw meedoen aan Start to Run je staat nu voor de beslissing hoe je verder gaat. Het zou toch zonde van alle inspanning zijn als je niet op een of andere manier doorgaat met hardlopen. Laat daarom de volgende mogelijkheden eens goed tot je door dringen.


1.      Je bent er achter gekomen dat hardlopen het voor jou niet helemaal is. Dat kan. Toch wil je blijven bewegen. Realiseer je dat je in staat bent om een 20 à 25 minuten aan een stuk in een rustig tempo te joggen. Kijk ook nog eens naar je huiswerktraining. Er zijn genoeg aanknopingspunten om 2 à 3 per week op je eigen manier wat te blijven joggen.
2.      Je wilt in ieder geval blijven hardlopen, dat staat vast. Je wilt niet gebonden zijn. Je wilt zelf bepalen wanneer, hoe lang en waar je gaat hardlopen. Ga je gang, je bent van niemand afhankelijk. Als het weer je niet aan staat, kun je zelf beslissen om wel of niet te gaan lopen.
3.      Het hardlopen is je goed bevallen. Je vindt het leuk. Je denkt stiekem aan langere afstanden. Dan is er slechts een advies. Sluit je aan bij de Loopgroep. Daar train je samen met anderen op gezette tijden onder deskundige begeleiding. Lopen in en met een groep is motiverend, is leuk, is plezierig, is uitdagend. Denk nou niet dat je daar niet in past, jij als beginneling. De trainer en ook de anderen in de loopgroep houden rekening met je. Er is voor elk wat wils. Je wordt ingedeeld naar niveau. Er wordt rekening met je gehouden, met je mogelijkheden en met je specifieke wensen. Lopen onder deskundige begeleiding betekent ook dat de kans op overbelasting en dus op blessures tot een minimum wordt beperkt. De training gaat altijd door. Harde wind, regen, sneeuw, gladde wegen, warm weer, ’s zomers en ’s winters de training gaat door! Verschillende leden van de groep doen geregeld mee aan een loopevenement van 5, van 10 kilometer of van pak weg een halve of een hele marathon. Ze komen terug met aanstekelijke verhalen, met een persoonlijk record op een bepaalde afstand en even zo vaak met  tegenvallende tijden. Soms hebben ze de sterren van de hemel gelopen, dan weer waren ze niet vooruit te branden. Ze hebben genoten van de omgeving, van een mooi parcours, ze hebben geworsteld met de harde wind, ze hebben het parcours vervloekt, ze zijn de man met de hamer tegen gekomen en de laatste loodjes wegen altijd zwaar. Ach, die verhalen zijn altijd de moeite van het aanhoren waard en je moet ze altijd met een korreltje zout nemen. Want al lopen ze al jaren en trainen ze zich het apezuur het zijn ook maar amateurs, net als jij.

Loopgroep Sneek/IJlst staat onder leiding van Arjen Visserman en Karin Verploeg en biedt de volgende mogelijkheden:

Sneek: Trainen op dinsdagavond van 19.30 uur tot ongeveer 20.45 uur, verzamelen bij het zwembad Het Rak op de parkeerplaats.
Sneek: Trainen op donderdagmorgen van 9.30 uur tot ongeveer 10.30 uur.
Sneek: Trainen op zaterdagmorgen van 9.30 uur tot ongeveer 10. 45 uur, verzamelen in het De Hooppark achter het zwembad. Heerlijk fit het weekend in.
IJlst: Trainen op woensdagavond, verzamelen in MFC de Ut Herne (naast de molen aan de Geeuw) te IJlst om 19.30 uur tot ongeveer 20.30 uur
Meeloper

Geen opmerkingen:

Een reactie posten