Trainen

Loopgroep Sneek traint op de dinsdagavond 19:30-20:45, donderdagochtend 09:00-10:15, donderdagavond 19:30-20:45, zaterdagochtend 09:30-10:45, locatie Zeilsoos-Sneeker Jachthaven. Zondagochtend, clinictrainingen.

Loopgroep IJlst traint op de woensdagavond 19:30-20:45, locatie Sporthal Utherne.

Proeftraining of informatie: rnwths@gmail.com

woensdag 2 april 2014

VENLOOP MET DANK AAN FRED EN ANJA

Op zondag 30 maart hebben wij meegedaan aan de 9e Venloop en geweldig goed georganiseerd wandel en hardloop feest in Venlo en omstreken. Op zondag was er een kidsrun, de 5, 10 en 21,1 km.
Dat we daar terecht gekomen zijn komt eigenlijk van een reactie op de kleine Berenloop van 2013. Toen de prestatie van de dames op facebook werd geplaatst reageerde nichtje Rixt uit Grubbenvorst met de opmerking: “Goed gedaan dames komen jullie ook een keer bij ons in Venlo meedoen?”   Zo kwam het allemaal op gang maar de editie van 2014 was eigenlijk al vol. “Maar ik regel wel kaarten voor jullie er vallen vast wel mensen uit in ons  eigen team van de school.” Dat kwam dus inderdaad voor elkaar en als Fred en Anja starten wij de Venloop, helaas kon Tialda niet mee vanwege stage.


Gezien mijn eigen blessureleed was het starten op de 10 km op voorhand wellicht niet een handige keuze en eerlijk gezegd heb ik daarvoor nog getwijfeld of het omzetten naar 5 km niet beter zou zijn. Toch de 10 gedaan met achteraf een goed gevoel en op een beetje spierpijn na geen problemen.
Zondagmorgen vroeg tijd opgestaan na een korte nacht, immers de zomertijd was weer ingegaan. De avond ervoor vast de broodjes gesmeerd en verder alles klaar gezet. Nog twijfel over het drinken van wat druivensap met alcohol of zonder, het werd dus zonder. Om 08:15 uur zaten we in de auto voor een rit van 2 ½ uur, onderweg wat eten en drinken want er moest genoeg energie in het lijf zitten natuurlijk. De auto bij de oude kazerne geparkeerd en met de bus naar de start gebracht, perfect geregeld. Op het startterrein, een groot open park, kregen we startbewijzen overhandigd door Rixt. Als Fred en Anja gingen over de straten van Venlo gaan maar als Durk en Titia over de finish. Na wat gesproken te hebben met de familie tassen ingeleverd en na het toiletbezoek naar het juiste start vak gelopen.Samen, en 5700 anderen, gingen we nadat 12 minuten daarvoor het startshot had geklonken over de startstreep. De route ging door de stad en overal stond erg veel publiek wat iedereen luid aanmoedigde. Met veel bochten en in de volle zon kwam na 5 km de drinkpost in zicht een welkome verzorging. Jammer dat men geen 2e post had ingericht terwijl men vooraf had gewaarschuwd voor het warme weer. Toch was er door privé initiatieven genoeg water verder op de route. Op km 7 ging bij mij het licht even uit en besloot tot een korte wandelpauze, Titia haalde mij in vroeg in het voorbijgaan of het wel ging. Even later kon ik weer bij haar aansluiten om ook weer mijn eigen tempo op te pakken. Onderweg gingen er hier en daar een paar deelnemers door de hitte onderuit, gelukkig was er EHBO voldoende langs de route. Op de laatste km werd je door het vele publiek echt vooruit geschreeuwd, kippenvel wat geweldig zoveel mensen. Eindelijk daar staat de finishboog, klokje indrukken en 1:04:44. Eventjes gewacht op Titia die uiteindelijk finishende op 1:06:29.  In het uitloop gebied kreeg iedereen een banaan en een flesje drinken.


Voordat Rixt van start ging op de halve marathon konden we haar nog net even succes en veel sterkte wensen, de zon was op dat tijdstip iets minder qua kracht maar warm bleef het. Helaas heeft ze haar doelstelling van 2 uur niet gehaald omdat ook in Venlo iemand met een hamer stond te zwaaien.
Nadat we tassen hadden opgehaald zijn we weer met de bus terug gebracht naar de auto en keerden we moe maar erg voldaan weer huiswaarts. Een lange dag voor een leuke hobby en een mooie loop.
Met dank aan Fred en Anja die niet meededen en aan Rixt die de startbewijzen heeft geregeld.

De Olympiër. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten