Trainen

Loopgroep Sneek traint op de dinsdagavond 19:30-20:45, donderdagochtend 09:00-10:15, donderdagavond 19:30-20:45, zaterdagochtend 09:30-10:45, locatie Zeilsoos-Sneeker Jachthaven. Zondagochtend, clinictrainingen.

Loopgroep IJlst traint op de woensdagavond 19:30-20:45, locatie Sporthal Utherne.

Proeftraining of informatie: rnwths@gmail.com

woensdag 29 oktober 2014

1E CANICROSS NIJLAND

Op 4 oktober jl werd in Nijland een canicross georganiseerd door Elle vd Feer, Dierenhotel creche trimsalon Nijland - Bolswarder Hondenschool.

Canicross Nijland, voor de start
Canicross is hardlopen in de natuur met een aangelijnde hond die naar hartenlust mag trekken zodat baas en hond samen zo snel mogelijk een parcours over onverharde paden afleggen. Deze vorm van achter je hond aan rennen is ooit begonnen in de sledehondenwereld als middel om de honden buiten het sneeuwseizoen te trainen. Tegenwoordig staat de sport open voor alle typen honden, klein of groot, ras of geen ras. Naast een enthousiaste hond heb je alleen een heupgordel, een goed passend tuig, een elastische lijn en een paar hardloopschoenen (liefst met profiel) nodig. Afhankelijk van looptalent en trekkracht betekent het voor de één gewoon hardlopen met je hond, voor de ander heel veel harder lopen dankzij je hond en voor sommigen lijkt het meer op vliegen. In Nederland is het nog een vrij onbekende sport die echter snel groeit. (bron: www.canicross.nl)

Canicross doorkomst Nijland
Tussen het moment dat het idee zich openbaarde en het echt concreet werd moest er natuurlijk nog wel het een en ander geregeld worden.  De gemeente werd benaderd voor eventuele vergunningen en zaken zoals verkeersregelaars. Een vergunning hoefde niet maar voor de rest is wel alles ingezet om veiligheid voor mens en hond te waarborgen. Er werd in de weken voor de cross de mogelijkheid geboden om een paar workshops te volgen om kennis te maken met voor velen een nieuwe dimensie in het sporten met je hond. Een paar weken voor de cross werd de route gewandeld en werd er o.a. gekeken naar veiligheid. Ook werd er gekeken naar de plaats van de verkeersregelaars en welke bordjes er moesten komen om de juiste richting aan te geven.

Op de dag zelf was het warm en stonden de 6 hardlopers met verschillende rassen, vol verwachting klaar om van start te gaan. De vrijwilligers stonden op hun plaats, ook de park-schoonmaak-ploeg was er met filmcamera en al klaar voor. Om de 15 seconden ging men van start richting Nijland om via het park bij de grote weg aan de andere kant van het dorp weer uit te komen. Door het centrum via de kerk weer terug naar de start locatie voor het Dierenhotel van Ella. Dat het eigenlijk iets te warm was mocht de pret niet drukken de baasjes letten goed op de honden zodat  het ook voor hen leuk bleef. Onderweg werd er zelf nog even de afkoeling opgezocht van de sloot. In totaal werd er een route van 4.2 km gelopen.

Honden en baasjes na afloop van de canicross in Nijland
Na afloop was er o.a. water om af te koelen en lekker uit te rusten van de inspanningen, soms voor de deelnemende baasjes en zeker voor de honden. In combinatie met een open huis, de aanwezigheid van de dierenarts verdient deze loop volgend jaar meer deelnemers. Met een tas met lekkernijen voor de honden en voor de baasjes informatie materiaal werd er op een mooie dag teruggekeken.


De Olympiër. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten