Trainen

Loopgroep Sneek traint op de dinsdagavond 19:30-20:45, donderdagochtend 09:00-10:15, donderdagavond 19:30-20:45, zaterdagochtend 09:30-10:45, locatie Zeilsoos-Sneeker Jachthaven. Zondagochtend, clinictrainingen.

Loopgroep IJlst traint op de woensdagavond 19:30-20:45, locatie Sporthal Utherne.

Proeftraining of informatie: rnwths@gmail.com

dinsdag 24 mei 2016

CLINICS VOORJAAR 2016

CLINICS VOORJAAR 2016 IN TEKEN VAN LOOP LEEUWARDEN EN DE SLACHTE.

Op de avond voor Loop Leeuwarden komt de inspiratie naar boven om iets te schrijven over het wel en wee van de clinics van onze loopgroep die we dit voorjaar hebben meegemaakt. Als iets aparts kwam er een opmerking van Facebook naar voren: “Een vreugdesprong voor…, respect daarvoor. Ook kwam het aan het licht dat er op sommige trainingsdagen sprake was van “haantje de voorste” en dan nog de oudere energie, 70 jaar en zo lopen, petje af.

De eerste clinictraining vanaf Pasveer
Dit jaar de uitdaging om eens een hele marathon te lopen die maar 1x per 4 jaar gehouden wordt, kortom de Slachte. Uiteraard stelde Loopgroep Sneek de lopers middels clinics in de gelegenheid om er naar toe te trainen in goed gezelschap en met goede begeleiding. De jubileum versie van Loop Leeuwarden wordt aan de trainingen toegevoegd en samen traint men het traject om daar de halve marathon en de 10 km te lopen. De Zoladz testen werden georganiseerd en waren zo de basis voor de deelnemers om te kunnen lopen in de juiste hartslag zone.

Elke week weer een schitterende route!
Op 21 februari starten we de 1e keer in slecht weer vanaf het parkeerterrein uit de wijk Paasveer. Zoals altijd mocht het de pret niet drukken en we gingen los, routes van 6, 11, 14 en 18 km zijn uitgezet. Langzaam aan werden de afstanden langer en wisselen de startplaatsen. Op zondag 10 april stond Nijland in de herkansing omdat het in de vorige clinics enigszins fout ging, nu lukte het wel om niet te verdwalen. De klassieker naar Workum ontbrak ook deze serie niet in het programma, een schoolreisje met de loopgroep. De lopers raken steeds beter in vorm echter er waren er ook wel pijntjes die even een rustpauze noodzakelijk maakten. Een enkele keer werden er hulptroepen ingeschakeld om een gestrande loper op te halen. Variatie in de opbouw zorgde voor de juiste opbouw van het schema en het beste resultaat. Hier en daar liep men precies in de juiste hartslag zone maar er

Plezier in is de basis!
waren ook lopers die zich daar niets van aantrokken. Aan het einde van de serie zag ook de laatste “nog niet op hartslag lopende loper” het licht en gooide de rem erop. De langste afstand voor 42 km groep werd door een paar lopers op andere dagen gelopen. Waar de ene op vrijdag vroeg in de morgen vertrok en goed thuis kwam strandde de andere door uitdroging en moest zich even medisch laten verzorgen. Ook op kortere afstanden werd keurig gelopen en was de sfeer goed. Aan fietsers geen gebrek men werd op elke route goed verzorgd. Vaste koppeltjes werden gemaakt en men hielp elkaar zo de moeilijke momenten door.

Diep respect!
Diep respect voor de deelnemers van de 42 km groep, het lijkt mij niet gemakkelijk om zo vaak te trainen, ook voor het gezin is dat een opgave. Weer trainen, anders eten, op tijd slapen, minder sociaal enz. Mindful run quotes liet weer mooie kreten zien op Facebook, ik denk dat deze wel passend is voor deze groep: “Heb geduld. Sommige dingen kosten tijd”.
De reis naar het ultieme doel was weer mooi en de eindbestemming zal zeker gehaald worden. Of je nu een korte af lange afstand loopt en elke keer is het weer een feestje met Loopgroep Sneek / IJlst.


De Olympiër. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten