Trainen

Loopgroep Sneek traint op de dinsdagavond 19:30-20:45, donderdagochtend 09:00-10:15, donderdagavond 19:30-20:45, zaterdagochtend 09:30-10:45, locatie Zeilsoos-Sneeker Jachthaven. Zondagochtend, clinictrainingen.

Loopgroep IJlst traint op de woensdagavond 19:30-20:45, locatie Sporthal Utherne.

Proeftraining of informatie: rnwths@gmail.com

woensdag 16 juli 2014

RENNEN IN RIGA

Hoe kom je nu terecht in Riga ? Het is niet echt een hele bekende of  interessante stad, toch. Als hoofdstad van Letland is Riga met zo'n 700.000 inwoners de grootste stad van de Baltische staten.De stad is een mix van sombere Sovjetgebouwen en middeleeuwse gebouwen. Het oude stadscentrum wordt beschermd als werelderfgoed.

Stadscentrum Riga
Vanwege een uitnodiging voor een internationaal muziekfestival voor militaire muziek belandde ik zomaar in een groen vliegtuig richting Riga. Samen met 50 collegae verzorg ik een speciale muzikale show om publiek en organisatie te vermaken. Met bands uit Amerika, Duitsland, Georgië, Noorwegen en Letland een feestje bouwen dat Taptoe Riga 2014 heet.

Riga aan de rivier de Dvina
Tussen alle repetities en optredens door heb ik nog wel eens wat uurtjes over. Samen met mijn tubavriend heb ik de gewoonte om bij elk buitenlands optreden ook een loopje te doen. Even er tussenuit om de kop leeg te krijgen en niet te verzanden in zuipen en vreten. Zo ook in Riga.
We stippelden vooraf een soort van route uit en lieten ons onderweg verrassen door zijstraatjes, parken en mooie Letse dames. Het was rond de 28 graden. De straatjes smal en oneffen. Het verkeer luidruchtig en zwart walmend. Het was behoorlijk oppassen, maar de plaatselijke schoonheden maakten een hoop goed.

Afkoelen in de Dvina
Uiteindelijk na 12 km. lekker afkoelen in de Dvina, de rivier richting de Golf van Riga.
Een hele bijzondere ervaring in een oude stad met architectonische verassingen, aardige mensen, lekker eten, mooie uitzichten en rijke cultuur. Of er ooit een marathon Riga komt ? Ik denk voorlopig van niet.


Grrunner

Geen opmerkingen:

Een reactie posten