Trainen

Loopgroep Sneek traint op de dinsdagavond 19:30-20:45, donderdagochtend 09:00-10:15, donderdagavond 19:30-20:45, zaterdagochtend 09:30-10:45, locatie Zeilsoos-Sneeker Jachthaven. Zondagochtend, clinictrainingen.

Loopgroep IJlst traint op de woensdagavond 19:30-20:45, locatie Sporthal Utherne.

Proeftraining of informatie: rnwths@gmail.com

zaterdag 27 september 2014

START TO RUN HALVERWEGE

Deze week een mailtje in de Inbox verzonden van de atletiekunie:
“Op de helft! De vierde trainingsweek komt eraan. Je bent alweer op de helft van je trainingen! Begin je je al een echte hardloper te voelen? Wees trots op jezelf en ga lekker door met je gezonde leefstijl!”
 
Start To Run najaar 2014
Toen we met 31 mensen op 6 september jl. starten en naar de groep keken zag je weer een groep gemotiveerde vrouwen en mannen. Een ieder zo met zijn of haar eigen redenen om te gaan hardlopen. De ene wil graag afvallen een ander wil het weer oppakken en ook zijn er mensen die door hun familie of kennissen die al bij de Loopgroep zitten enthousiast zijn gemaakt. Ook het alleen maar wat aanmodderen staat een enkeling tegen, het is in de groep veel leuker. Kortom een groep die wij als trainers weer tot het uiteindelijke doel, het in 1 stuk, hardlopen van 3 km na 6 lessen mogen begeleiden. Bij de trainingen op zaterdag is de inzet fantastisch, buiten een paar kleine blessures gaat het prima en zitten we mooi op koers.

Elke les begint met een stukje theorie waar we steeds kort stilstaan bij de voorgaande zaterdagen en ingaan op de afgelopen week. “Hoe ging het met het maken van het huiswerk”? vragen we dan en je merkt dan wel dat de groep er goed mee bezig is en dat er soms ook de 2e huiswerk training gedaan wordt. Elke keer pakken we een thema en bespreken dat met de groep waarbij de input van de mensen erg leuk is. Vervolgens de warming-up en loopscholing om vervolgens over te gaan naar de kern. Bij de 4e les is de kern  4 – 5 – 6 minuten hardlopen in zone 1 en dan nog eens 3 x 2 minuten met een iets hoger tempo, steeds met een wandelpauze van 2 minuten. Na de cooling-down lekker naar huis en het verdiende bakje koffie met … nuttigen. Met de nadruk op verdient want de grootste helft van het land zit nog op de bank dus trotst zijn mag gerust.
 
Traningsdag Ameland
Wat is het doel waar je voor traint? Zomaar of doen we nog een loopje, bv. op Ameland. “Ja” naar Ameland zeggen er een paar, opgeven dus en na de test van 3 km doortrainen tot een stabiele 5 km loop. Met op 22 november een leuke trainingsdag op Ameland in het vooruitzicht en daarna doorgaan voor de Adventure Run zal het door te trainen bij de leukste Loopgroep vast goed komen met deze groep.

De Olympiër.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten