Trainen

Loopgroep Sneek traint op de dinsdagavond 19:30-20:45, donderdagochtend 09:00-10:15, donderdagavond 19:30-20:45, zaterdagochtend 09:30-10:45, locatie Zeilsoos-Sneeker Jachthaven. Zondagochtend, clinictrainingen.

Loopgroep IJlst traint op de woensdagavond 19:30-20:45, locatie Sporthal Utherne.

Proeftraining of informatie: rnwths@gmail.com

donderdag 6 oktober 2011

Appelsap als sportdrank

Appelsap is echt een heel goede sportdrank(troebele variant). Ja gewoon, simpel doodnormaal, alledaags appelsap. In de kroeg wil je er neet mee gezien worden misschien, maar je spieren dompelen zich er maar al te graag in onder.

Appelsap heeft namenlijk een behoorlijk lage glycemische index(GI). Dat is de snelheid waarmee- in dit geval traagheid-koolhydraten door de darm worden opgenomen en in het bloed terechtkomen.
Amerikaans onderzoek waarbij atleten appelsap dan wel sportdrank kregen toegediend toonde dat onomstotelijk aan. De groep appelsapdrinkers vonden eenzelfde hoeveelheid traingsarbeid makkelijker uit te voeren dan zij die een sportdrankje consumeerden. Bovendien had hij de eerste groep een gemiddeld lagere hartslag. Die lage GI zorgt voor een kleine insuline-aanmaak. Insuline verlaagt de bloedsuikerspiegel en vertraagt ook de verbranding van vet. Vooral op de langere afstand is het belangrijk ook vet te verbranden. Is appelsap dan ook nog eens het ideale sportdrankje?
(Runnersworld)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten