Trainen

Loopgroep Sneek traint op de dinsdagavond 19:30-20:45, donderdagochtend 09:00-10:15, donderdagavond 19:30-20:45, zaterdagochtend 09:30-10:45, locatie Zeilsoos-Sneeker Jachthaven. Zondagochtend, clinictrainingen.

Loopgroep IJlst traint op de woensdagavond 19:30-20:45, locatie Sporthal Utherne.

Proeftraining of informatie: rnwths@gmail.com

maandag 10 oktober 2011

Eerste hardloopervaringen in Frankrijk

Even een berichtje uit zonnig Bourgogne.
Het is hier vandaag(2okt)(weer) 23 graden en ik heb vanochtend weer gelopen, 2 keer per week moet toch lukken......
Dolf Jansen schrijft: altijd verder, hier in Bourgogne is het "altijd heuvelop". Ik werk op een kleine
8 kilometer van huis en heb nu 2 keer aan het eind van de middag de spullen op kantoor gelaten en ben naar huis gelopen. Stel je voor: 3,5 kilometer min of meer vlak(nou ja, echt vlak is het hier nooit, maar je kunt het vergelijken met de tunnelbak even door) en dan vrijwel continu klim van(later gemeten met de auto) nog eens 3,5 kilometer. Bovenaan ben je dan midden in ons dorp en dan is het nog iets meer dan 700 meter heuvelaf. die gingen in een straffe 3 minuten, maar erg lekker voelde dat niet
Sanvignes les Mines
meer(eerder een beetje eng, eigenlijk......).
Vandaag een ander pad gevonden, met een rondje rond één van de oude mijnen hier. Er is hier vroeger open mijnbouw geweest en de overblijfselen zijn tot meertjes gemaakt. Eén van die gebieden hebben ze 15 jaar lang voor iedereen afgesloten en daarna tot wandelgebied gemaakt, paar mooie paadjes, geen auto's toegestaan, perfect. Al met al 9,2 kilometer, 'gewoon' heuvelachtig en de finish naar huis dit keer bij de heuvel op. Desalniettemin: 54 minuten.
Ik dacht hier een een hardloopclub te hebben ontdekt, maar bij nader inzien blijkt het toch de voetbalclub te zijn geweest die(in de vakantie)een paar keer een loopje hebben gedaan hier in de buurt. Het komt dus toch(weer) op de eigen discipline neer.
Het boek van Dolf is geweldig, mooie inspiratie en heel veel erkenning. Al voel ik me wel een slak als ik zijn trainingen en kilometertijden lees, maar goed.
Afijn, verder gaat het hier allemaal prima: rustig leven, mooie omgeving, aardige mensen en veel nieuwe ervaringen. Geen spijt dus!

Tot zover eerst maar even, later weer meer!

Groeten aan alle hardlopers van Loopgroep Sneek,

Rienk

2 opmerkingen:

  1. Rienk, leuk verslag; het geeft ons een indruk over je omgeving en je pogingen om in conditie te blijven. Ik zou zo zeggen houd ons geregeld op de hoogte. Succes, Frank

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Blij dat we hier alleen tunnels hebben. Alles naar wens?
    Groeten, Pieter

    BeantwoordenVerwijderen