Trainen

Loopgroep Sneek traint op de dinsdagavond 19:30-20:45, donderdagochtend 09:00-10:15, donderdagavond 19:30-20:45, zaterdagochtend 09:30-10:45, locatie Zeilsoos-Sneeker Jachthaven. Zondagochtend, clinictrainingen.

Loopgroep IJlst traint op de woensdagavond 19:30-20:45, locatie Sporthal Utherne.

Proeftraining of informatie: rnwths@gmail.com

vrijdag 7 september 2012

DE BLAUWE BRIGADE OP ZATERDAG 1 SEPTEMBER

Ontspanning door inspanning.

 ’s Morgens om 09:30 uur hadden veel hardlopers zich weer gemeld voor de training. Hier en daar wat vakantie kilo’s rijker maar allemaal vol energie. Zoals gewoonlijk neemt Arjen de loopjes voor de komende weken even door. Ook de aanpassingen van de trainingen de komende 6 weken worden gemeld, immers dan begint weer de najaarsversie van Start to Run.

Millennium Marten krijg het woord om nog wat lopers te regelen voor de Millenniumloop op 15 september as. Spontaan bieden een aantal zich aan en wellicht dat ook de nog niet complete groep van Ernest zich bij loopgroep Sneek kan voegen.
 
De blauwe brigade
De groepen worden gesplitst en we lopen richting het Flexa terrein. Wat opvalt, en niet is afgesproken, dat de dress code bij de groep van Arjen blijkbaar blauw is. In de krant had ik ’s morgens net een stuk gelezen over het maken van blue energy aan de afsluitdijk. Hier kan je dan energie halen uit het spanningverschil tussen zoet en zout water. Spanning bij het hardlopen heb je  alleen maar even vooraf bij een hardloopevenement maar er is eigenlijk altijd meer sprake van ontspanning. En verschil wordt er al helemaal niet gemaakt bij Loopgroep Sneek. Het zoute water dat je door de inspanning op je hoofd krijgt kan door het zoete water uit de drinkflesjes weer worden weggespoeld.

nieuwste trainingsmethode van Loopgroep Sneek!
Beide groepen gaan vandaag richting het Rasterhofpark, daar komt de groep van Karin maar 3 lopers van Arjen tegen die ook de waterval opgang nemen. “Waar was de rest” vragen zij zich later af. Bij het vd Valk hotel staat een oudere mevrouw bij de ingang te wachten totdat haar man de auto voorrijdt om ergens te gaan golfen. Wij krijgen daar de achtervolgingsopdracht vanaf het hotel tot het kantoor van Friso een mooie uitdaging om steeds weer iemand in te halen en je energie kwijt te kunnen. Het op groene energie lopende karretje, wat deze zomer door de stad rijdt met toeristen, kan ons allemaal naar de finish brengen maar we slaan het aanbod af. Door de tunnelbak met ins en outs en verschillende duurlooptempo’s richting het sluisje bij de Oudvaart is de laatste opdracht. Rustig uitlopend komen we weer bij auto waar de groep van Karin al is aangekomen. Een groter en luider applaus voor de gedane arbeid en er zit weer een leuke hardlooptraining op.

De Olympiër.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten