Trainen

Loopgroep Sneek traint op de dinsdagavond 19:30-20:45, donderdagochtend 09:00-10:15, donderdagavond 19:30-20:45, zaterdagochtend 09:30-10:45, locatie Zeilsoos-Sneeker Jachthaven. Zondagochtend, clinictrainingen.

Loopgroep IJlst traint op de woensdagavond 19:30-20:45, locatie Sporthal Utherne.

Proeftraining of informatie: rnwths@gmail.com

vrijdag 7 september 2012

MILLENIUMLOOP 2012


Lopen voor een goed doel.

Als trouwe loper van loopgroep Sneek ken je natuurlijk de grote voordelen van het hardlopen. Een hoop gezelligheid met loopvrienden, een goede conditie, een geweldig lijf... wat wil je nog meer. Millenniumnetwerk Fryslân kent al deze voordelen natuurlijk ook en voegt er nog een extraatje aan toe: lopen voor het goede doel!
 
Hoe het werkt? Eigenlijk heel eenvoudig. Je meldt je aan voor 1 van de 2 teams van Loopgroep Sneek, zoekt sponsoren en je zorgt ervoor dat je op 15 september fit aan de start van jouw etappe staat. Het sponsorgeld kan rechtstreeks worden overgemaakt naar :  Millenniumnetwerk Fryslân 16 02 85 291 o.v.v.  “Loopgroep Sneek“. Met je team zorg je ervoor dat je heel veel euro’s binnen loopt, waarna het bedrag wordt verdubbeld en wordt uitgereikt aan The Hunger Project.

Het uitgebreide verhaal van de Millenniumloop zit als volgt in elkaar: Millenniumnetwerk Fryslan organiseert het hele jaar door activiteiten, die bijdragen aan het verwezenlijken van de Millenniumdoelen. Dat zijn acht door de Verenigde Naties omschreven doelstellingen, die tussen 2000 en 2015 bereikt zouden moeten worden. Het wereldwijd uitbannen van armoede en hongersnood en het tegengaan van de kindersterfte zijn twee doelen waarop de Millenniumloop zich richt. Vandaar dat de opbrengst van de sponsorloop naar The Hunger Project gaat; een organisatie die zich inzet voor een duurzaam einde van de chronische honger wereldwijd. Met projecten waarmee mensen ondersteund worden om op eigen kracht een toekomst op te bouwen zonder honger.
 
Millenniumloop 2011

De Millenniumloop over ongeveer 100 kilometer wordt afgelegd door teams van tussen de 2 en 22 lopers. Er wordt gelopen in estafettevorm, wat betekent dat het parcours ‘in stukjes’ is gesneden, met vaste wisselplaatsen. De start is om 7 uur. De teams zijn volledig vrij om hun indeling te maken. Per stukje (de afstanden variëren van 2 tot 12,5 km) hoeft een team één loper in te zetten. Lopers mogen diverse keren ingezet worden en kunnen per keer zoveel kilometer afleggen als vooraf binnen het team besproken. Een 'mee-fietser' is verplicht in verband met de verkeersveiligheid. 

De laatste etappe van het parcours wordt met het gehele team afgelegd. De teams dienen, bij voorkeur compleet, de laatste anderhalve kilometer naar de finish af te leggen. De finish is op het feestterrein, waar dan het 2015 Festival in volle gang is. Een gezellige afsluiter van een sportieve dag.

Wil je meedoen aan de Millenniumloop? Meld je dan aan tijdens de training of mail of bel:

Marten via wymarten@home.nl of 06-2126 7600

Arjen via  a.visserman@gmail.com of 06-4183 6497

Geen opmerkingen:

Een reactie posten