Trainen

Loopgroep Sneek traint op de dinsdagavond 19:30-20:45, donderdagochtend 09:00-10:15, donderdagavond 19:30-20:45, zaterdagochtend 09:30-10:45, locatie Zeilsoos-Sneeker Jachthaven. Zondagochtend, clinictrainingen.

Loopgroep IJlst traint op de woensdagavond 19:30-20:45, locatie Sporthal Utherne.

Proeftraining of informatie: rnwths@gmail.com

maandag 11 maart 2013

CITY PIER CITY LOOPWaar de rest van de loopgroep koos voor de Merenloop gingen Bert en Anthoon richting Den Haag voor de “City pier city loop” (halve marathon). Niet de stront en de hekken maar het Kurhaus en het Malieveld.  Ook in Den Haag was het koud. Maar gelukkig hadden Bert en Anthoon toegang tot het business center op het Malieveld. Waar velen de drek van alle regen van zaterdag onder de schoenen hadden konden Bert en Anthoon zich warm omkleden en voorbereiden.
De start vanuit vak C ging snel. Ondanks dat er in totaal 35.000 lopers zijn waren Bert en Anthoon binnen 10 minuten over de start. Dat bleek in de eerste kilometers ook wel. Het was druk en nog eens druk. Soms stond het zelfs even stil. Maar de volgende kilometers ging het beter. Op richting Scheveningen.
De kilometers naar Scheveningen gingen prima. Anthoon liep in een gestaag tempo van 10 kilometer richting Scheveningen. Bert had echter wat problemen en kreeg na een kilometer of 10 kramp in zijn kuiten en moest zelfs even stoppen. Bert was van plan 1:50 te lopen maar dat gaat met kramp in de kuiten niet lukken. Hij heeft uiteindelijk toch nog 1: 55:51 gelopen wat een puike prestatie is met kramp in de kuiten. Aanzetten wil dan niet meer.
Op de boulevard kregen ze de koude noordoostenwind op de snuit en was het enigszins vals plat. Een pittig stukje. Maar daarna draaiden ze de boulevard op en gingen bij het casino de bocht om daarna bijna in een rechte lijn (van 6 kilometer) naar de finish te lopen.  Onderweg begeleid door soms keiharde dance muziek. Super stimulerend!!
In laatste kilometers de pijn verbijten om nog even aan te zetten. Helaas lukte dit Bert niet meer omdat hij bang was dat de kramp er weer ging schieten. Anthoon heeft zijn laatste krachten nog aangewend om  beneden de 2:06 te blijven. Wat een goed gevoel om over die finishlijn te lopen.  Niet te beschrijven. Voldaan, pijn en opgelucht dat zijn de woorden die boven komen.
Al met al een superdag en geen spijt dat we niet voor de Merenloop hebben gekozen. Volgend jaar weer!!!
Afzender: Haagse Harry

Bert:  1:55:51
Anthoon:  2.05.48

Geen opmerkingen:

Een reactie posten