Trainen

Loopgroep Sneek traint op de dinsdagavond 19:30-20:45, donderdagochtend 09:00-10:15, donderdagavond 19:30-20:45, zaterdagochtend 09:30-10:45, locatie Zeilsoos-Sneeker Jachthaven. Zondagochtend, clinictrainingen.

Loopgroep IJlst traint op de woensdagavond 19:30-20:45, locatie Sporthal Utherne.

Proeftraining of informatie: rnwths@gmail.com

maandag 11 maart 2013

START TO RUN OF START TO RAIN

Zaterdag 9 maart, half 10.
                                                                                                   
Je moet wel liefhebber van het hardlopen willen worden. Het regende, het waaide en de temperatuur kwam niet boven de 1˚ uit. Voeg daarbij een  gevoelstemperatuur van ruim onder nul en toch waren er zo’n 70 Start to Runners aanwezig op de eerste dag van de loopcursus voor beginners in het De Hooppark achter het zwembad in Sneek. En als je dacht dat je al hard lopend jezelf warm zou rennen, dan kwam je bedrogen uit. Eerst uitleg, veel uitleg. Dan wandelen door het park naar het pleintje bij het zwembad, en vervolgens wat oefeningen voor armen, benen en heupen. Net als je je afvraagt wat dit nou allemaal te maken heeft met hardlopen loop je naar de verder op gelegen tennisbanen om een aantal looptechnische oefeningen uit te voeren. Deze looptraining zet je op andere gedachten en brengt je meer in de (loop)stemming. Je voert trouw de opdrachten uit: “dribbel en wikkel je voet af vanaf de tenen, hef je knie een voor een, dribbel en


“sla” met je hak tegen je bil”, je beweegt op bevel je armen, je loopt rechter op dan ooit en je probeert de aanwijzingen van de trainers zo goed als mogelijk uit te voeren. Je hebt het gevoel dat je het nu echt gaat beginnen. Maar dan is het al weer voorbij en dribbel en wandel je weer naar het park. Daar moet je dan nog 1 min – 1 min – 2 min – 1 min – 1 min – 2 min dribbelen telken male afgewisseld met 3 min wandelen. Dat is allemaal te doen, voor de een wat beter en gemakkelijker dan voor de ander. Je vergeet  heel even de kou. Maar die voel je des te beter bij de cooling down, waarbij je het gevoel hebt dat al die oefeningen overbodig zijn, want je wordt vanzelf wel koud. Tenslotte word je nog even met de neus op de feiten gedrukt: “doe je huiswerk met het oog op de training van volgende week”. Iedereen is kletsnat en heeft het koud. Tevredenheid was er in ieder geval bij Karin, Durk en Frank over opkomst en enthousiasme van de deelnemers. Hopelijk is het volgende week droog!
Meeloper

Geen opmerkingen:

Een reactie posten