Trainen

Loopgroep Sneek traint op de dinsdagavond 19:30-20:45, donderdagochtend 09:00-10:15, donderdagavond 19:30-20:45, zaterdagochtend 09:30-10:45, locatie Zeilsoos-Sneeker Jachthaven. Zondagochtend, clinictrainingen.

Loopgroep IJlst traint op de woensdagavond 19:30-20:45, locatie Sporthal Utherne.

Proeftraining of informatie: rnwths@gmail.com

zondag 28 december 2014

OPENINGSLOOP HAAK VAN LEEUWARDEN

Wat is dat toch met de enthousiaste lopers die vooral een loop willen gaan lopen die je maar één  keer in je hardloopcarrière  kan lopen? Is het de tijd die je maar één keer neerzet? Want de afstand lopen de gemiddelde lopers wel  vaker. Op zondag 14 december werd de openingsloop De Haak van Leeuwarden gelopen.
Om een uur of half tien vertrokken wij uit Sneek om richting Leeuwarden te gaan, een parkeerplek in de buurt van het projectbureau gevonden en met nog een klein stukje wandelen konden wij daar onze startnummers ophalen. Het was een prachtige mooie dag,  weliswaar een straffe koude wind maar het zonnetje was  erbij en die zorgde ervoor dat het door nachtvorst wit en glad asfalt er prachtig bij lag. De keuze aan afstand was 5 kilometer of  12,4 kilometer voor de 12,4 kilometer hadden wij ons ingeschreven. Vele lopers en ook wijzelf twijfelden toch aan de kledingkeuze. Eerst maar een korte warming up en dan maar weer eens zien.

De start van de openingsloop haak van Leeuwarden
De 700 lopers die zich konden inschrijven verzamelden zich in de tunnelbak van het nieuwe Margaretha Zella aquaduct, een prachtig gezicht zoveel bont gekleurd geklede lopers bij elkaar. De start was om 11 uur, eerst de tunnelbak uit een pittig klimmetje zo gelijk in het begin, via het fietspad liepen we richting snelweg, eenmaal op de snelweg richting de Werpsterhoek kregen we de wind pal van voren, blij dat we in de eerste kilometers iets waren opgewarmd.  Het asfalt was ons goed gezind en het tempo zat er lekker in, na een aantal toekomstige afslagen te zijn gepasseerd gingen we bij de Werpsterhoek naar de andere kant van de snelweg waar we aan de terugtocht konden beginnen, de wind in de rug en heerlijk genieten. Het was een mooi  gezicht de lopers die nog aan de heenreis bezig waren, de dagen voor ons waren er al een aantal activiteiten geweest en onderweg kwamen wij

openingsloop van een snelweg toch iets speciaals
een nog aantal stempelposten tegen van een elfsteden tocht.  Op richting de finish, het laatste stukje nog weer in de wind en dan de tunnelbak weer in.  Zo vlak voor de finish een warm onthaal door de toeschouwers , fotografen en zelfs een filmcamera ploeg.  De tijdklok in het zicht, nog een klein tandje erbij en onder de finishboog door. Hierna kregen wij een exclusieve medaille omgehangen en eerst maar even bijkomen met wat warm drinken en of een flesje sportdrank. Wandelend en keuvelend op de terugweg richting het projectbureau kwamen wij de filmcameraploeg van Vrij Baan tegen die ons een spetterend interview af nam.
Met z`n allen waren wij het er over eens dat een openingsloop van een snelweg toch iets speciaals heeft, vooral omdat je bedenkt dat je de volgende keer er met de auto over heengaat en verboden is voor ons hardlopers.
Een geweldige en goed georganiseerde  loopje  die je maar once in a life time meemaakt.

De sub- sub runners.

Uitslagen Openningsloop Haak van Leeuwarden, zondag 14 december 2014, 12.4km.

Gerke Gerritsma 1:00:02 Yvonne Hiemstra 1:03:57 Nelie Jasper 1:03:57  Marcel Swart    1:03:57

Geen opmerkingen:

Een reactie posten