Trainen

Loopgroep Sneek traint op de dinsdagavond 19:30-20:45, donderdagochtend 09:00-10:15, donderdagavond 19:30-20:45, zaterdagochtend 09:30-10:45, locatie Zeilsoos-Sneeker Jachthaven. Zondagochtend, clinictrainingen.

Loopgroep IJlst traint op de woensdagavond 19:30-20:45, locatie Sporthal Utherne.

Proeftraining of informatie: rnwths@gmail.com

dinsdag 2 juni 2015

KOETJE BOE

Zaterdagmorgen om 09:30 uur gaat een groepje liefhebbers  met Karin op pad om lekker te trainen, de ene traint voor Loop Leeuwarden en de andere gewoon omdat het leuk is. Arjen blijft achter in het clubhuis want “zijn lopers” zullen ’s avonds aan de bak moeten voor de langste clinic training van 20 km. Als we na de training terugkomen is er door hem gepoetst en hij heeft ook al boodschappen gehaald. Blijkbaar goede afspraken gemaakt in de niet traditionele rolpatronen.

de koe met de'kromme' hoorns
De harde wind kan de groep niet tegenhouden en er wordt koers gezet naar het Flexa terrein voor loopscholing. Tussen de bulten modder en de eerste aanzet voor de zandsculpturen wordt daar ook het 1e tempo ingezet. Via het fietspad naar de rotonde bij Metalfinish om vervolgens over te steken richting het park. Rechts, links, boven langs de vlaaien ontwijkend en stoppen onderaan de waterval is het 2e tempo. We wandelen een stukje verder en pakken het 3e tempo op buitenom, lange pad naar boven, links aanhouden en via de waterval en het brede pad terug en stoppen in het midden van het pad.
Als we daar aangekomen zijn blijkt dat we er 2 “missen” kom op zegt Karin we wandelen ze tegemoet, eens kijken wat er aan de hand is. Plots zien we ze van de andere kant aankomen, blijkt dat ze niet langs de koe durfden die op het pad stond. Humor natuurlijk want die beesten doen geen vlieg kwaad. Compleet zetten we aan voor het 4e tempo, lachend wordt er gestart gelukkig dat er op het smalle paadje langs de weg geen koeien lopen. We stoppen in de wijk Sperkhem en als laatste stukje gaan we richting het Oude vat. Nog even kletsen en in een laag tempo lopen gaan we terug naar het clubhuis. Weer een belevenis rijker en stof voor een verhaaltje.

De Olympiër

Geen opmerkingen:

Een reactie posten