Trainen

Loopgroep Sneek traint op de dinsdagavond 19:30-20:45, donderdagochtend 09:00-10:15, donderdagavond 19:30-20:45, zaterdagochtend 09:30-10:45, locatie Zeilsoos-Sneeker Jachthaven. Zondagochtend, clinictrainingen.

Loopgroep IJlst traint op de woensdagavond 19:30-20:45, locatie Sporthal Utherne.

Proeftraining of informatie: rnwths@gmail.com

vrijdag 15 mei 2015

4 MIJL VAN SNEEK

Moederdag 2015, Sneek staat in het teken van de 3e 4 mijl, ingeschreven en wel gaat de familie naar de binnenstad. Eerst de kids van het team daarna mogen pa en ma, oom en nicht de afstand volbrengen. Een makje wordt het niet ontbering en de strijd met zichzelf. De Dunn runners zijn er klaar voor. Persoonlijke records worden enorm verbeterd, klasse.

Dunn running
Ongetwijfeld zijn er zo vele gezinnen die zo door de stad liepen, laagdrempelig geeft de organisatie aan in de krant. Je ziet vaak dezelfde gezichten bij een loopje maar nu voornamelijk Snekers.  Arjen verzorgt de warming-up terwijl Karin de vlag van de loopgroep bewaakt. Er gaat een grote groep mee naar het Veemarkt terrein, zelf Klein Java is present als bedrijventeam. Terug gekomen heeft iedereen nog voldoende tijd om de blaas te legen en in het start vak te gaan staan. Ik raak in gesprek met diemand over mijn Nike horloge en de trainingen die we hebben gedaan om vandaag de 4 mijl lekker te kunnen lopen. Het breek de spanning een beetje en dood de tijd.
Om 15:00 uur gaan we van start, het is eigenlijk te smal om goed te kunnen starten. De wedstrijdlopers hebben vrij baan echter de meute moet zich aanpassen en goed opletten. De straten zijn deels afgezet maar publiek laat zich niet altijd sturen, zelf kom ik bijna in botsing met iemand die nog net even om het hoekje wil kijken en zo de straat op stapt. Onderweg kan ik nog even iemand stekte wensen en groet wat bekenden langs de route. Het 1e rondje gaat prima, een slokje water in de stadhuistuin en weer snel verder. Bij de 2e passage van de Waterpoort staat er nog meer publiek op de route, gelukkig staan de trommelaars nu naast de route, het blijft uitkijken. Het is voortdurend stoepje op en af, verstappen of erger moet voorkomen worden. Nog een klein stukje we gaan linksaf langs het theater we zien de overkant “nog even doorzetten’’  dan lopen wij daar ook. Dat we langs de kerk naar de Markstraat moeten weten we gelukkig maar als je onbekend bent dan merk je dat de route daar niet is afgezet. Er lopen mensen zonder dat ze het doorhebben zomaar op de route, verbeterpuntje lijkt mij. Dan de finish, eindelijk, een tijd om van te dromen en lekker kapot gegaan. We krijgen een flesje sportdrank en een koekje aangereikt tussen het in het finish vak staande publiek, je kunt even geen kant op.

start van de 4 mijl van Sneek
Als je deze 4 mijl wilt vergelijken met bv. Groningen dan is dat niet te doen. In Sneek is bewust gekozen voor deze opzet. Dat er hier en daar zaken zijn de verbeterd kunnen worden blijft altijd.
De deelnemers van de Loopgroep presteerden, zelfs na ’s morgens al een duurloop gelopen te hebben, goed. Na afloop even een terrasje op of een ijsje de mooie hardloop dag is om voordat het weet.
Uitslagen, foto’s en zelfs een mooie film zijn allemaal te vinden op de site van de 4 mijl.

De Olympiër. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten