Trainen

Loopgroep Sneek traint op de dinsdagavond 19:30-20:45, donderdagochtend 09:00-10:15, donderdagavond 19:30-20:45, zaterdagochtend 09:30-10:45, locatie Zeilsoos-Sneeker Jachthaven. Zondagochtend, clinictrainingen.

Loopgroep IJlst traint op de woensdagavond 19:30-20:45, locatie Sporthal Utherne.

Proeftraining of informatie: rnwths@gmail.com

vrijdag 1 mei 2015

VUURTORENLOOP 2015

Na afloop geeft Tertia aan dat ze normaal nooit een keer dezelfde loop doet maar dat ze na de Vuurtorenloop ernstig twijfelt of ze dat wel vol zal houden. Een mooie loop, een mooie dag met een prettig gezelschap.

groepsfoto deelnemers Vuurtorenloop
Zondag 26 april is Vlieland the “place to be”  als het gaat om een uitdagende maar zware loop nl. de Vuurtorenloop die voor de derde keer werd georganiseerd door sv Friesland. Van Loopgroep Sneek / IJlst gaan er 18 liefhebbers de strijd aan met zichzelf, elkaar en de elementen, trainer Arjen zorgt voor de warming-up en de geestelijke ondersteuning. Meeloper had op het blog al verteld hoe zwaar het zou kunnen zijn vooral als het weer niet mee werkt. Ook deze keer was het ’s morgens nat maar gelukkig klaarde het later op en kon er onder goede weersomstandigheden gelopen worden.

De boot van 08:45 uur zit aardig vol, we gaan met elkaar naar de familie ruimte beneden. Onder het genot van een kop koffie wordt er gezellig gekletst en in een mum zijn we op Vlieland. Eerst de startnummers ophalen en daarna nog even rondlopen door het dorp een nog een extra bakje koffie nuttigen. Arjen verzorgt eerst de warming-up van de 10 zeemijl , zij starten iets eerder dan de 5 zeemijl lopers. Vlak voordat we starten geeft Jan Kooistra nog even door dat we niet het hele stuk over het strand kunnen, vanwege hoog water, maar dat we een pittig stuk duin over moeten.


pittig stuk duin
We mogen weg van Jan Kooistra en ieder zoekt het juiste ritme, door het steeds op en neer en toch de smalle stukjes in het begin duurt het zoeken iets langer dan ik eigenlijk zou willen. Toch gaat het best lekker en groeten we elkaar als de ene de andere van de loopgroep inhaalt. Ieder voor zich en zo gaan we het strand op, inderdaad hoog water en het is lastig om een hard stukje strand te vinden. Ik kies er met meerdere lopers voor om zo dicht mogelijk langs het water te lopen met als gevolg natte voeten, het zij zo.


Tertia langs de waddenkust
Dan het strand af klimmend het duin op door los zand en boven aangekomen is het een klein stukje op en neer door een prachtig stukje natuur. Janke vd Schaaf staat boven weer mooie foto’s te maken vervolgens langs de jachthaven naar het dorp. Langs de waddenzeekust staat verzorging en al lopend is het elke keer weer een truc speciaal om iets binnen te krijgen. Daar staat de vuurtoren, naar boven dus. Met kleine pasjes het pad op en naar beneden laten we ons lekker gaan. De 10 zeemijl route gaat hier 2x overheen wij voor de 5 zeemijl maar 1x en ik vond dat niet erg. De Menamer feintjes blazen ons links af met hun vrolijke muziek. Ik wordt ingehaald door een loper die de 10 zeemijl meedoet, hij claimt de weg ik moet aan de kant zegt hij. Op mijn vraag waarom hij meer recht op ruimte heeft dan de lopers in ons groepje geeft hij aan dat langzame lopers rechts moeten houden. Prima als je iemand wil inhalen en dat aangeeft maar ruimte opeisen ging mij te ver, jammer maar blijkbaar dom geboren. Nog een stukje door het bos en dan rechtsaf, Jan Kooistra hoor je al van ver de namen afroepen, een aantal van de loopgroep zijn al binnen.

Menamer Feintjes
De finish is gehaald en ik krijg de medaille omgehangen eet een stukje banaan en neem wat te drinken en wacht op de rest van de loopgroep. Een voldaan gevoel overstemt de vermoeide benen, wat een mooie loop is dit.

Als iedereen binnen is wordt er gedoucht en gaan we met elkaar naar het dorp en duiken “Gestrand” in waar ook de “Zeezichters” iets later aansluiten. Er wordt gezellig nagepraat onder het genot van een hapje en een sapje. Om 17 uur varen we weer teug naar Harlingen in een overvolle boot waar helaas niet voor iedereen een stoel beschikbaar was.
Als we later de uitslagen bekijken blijkt dat Gerke in zijn categorie als 2e is geëindigd en Alex als 3e, helaas geen beker beschikbaar geeft de organisatie aan als daar naar gevraagd wordt. Ook de anderen presteren goed waaruit blijkt, zoals Arjen op Facebook aangaf, dat het trainen op hartslag de laatste 2 maanden nu al resultaat oplevert. Nog een paar weken tot de ½ Mar-athon dus dat zit wel goed.


In gesprek met: De gesprekken die ik doorgaansvoer met mijn lichaam, en daar goed naar luisterend, zijn de laatste tijd prettige gesprekken. Door tevreden te zijn met iets minder en niet meer te denken wat er allemaal mis kan gaan loop ik lekkerder dan ooit. De kreet luisteren naar je lichaam en na een inspanning voldoende rust en eventueel actieve rust te pakken is iets wat voor mij goed werkt.

Volgend jaar maar weer samen op stap naar Vlieland?

De Olympiër.

Hieronder de uitslagen per afstand.

5 zeemijlen
Tijd
10 zeemijlen
Tijd
Alex de Block,
51:14
Jorrit Berstra
1:20:56
Hieke Osinga
53:33
Dennis Schat
1:27:08
Durk Brouwer
53:34
Hans Jan Jasper
1:30:24
Richtsje Samplonius
53:37
Gerke Gerritsma
1:36:00
Sanne Pelsma
54:24
Frank Klasen
1:41:24
Titia Brouwer
1:02:58
Maurice Tax
1:44:37
Anja van Wieren
1:04:05
Tertia Wassenaar
1:49:17
Ciska Kuiper
1:05:18
Grietsje Valkema 
1:39:18
Tialda Brouwer
1:05:35Sjouke Miedema                   
56:34
Geen opmerkingen:

Een reactie posten