Trainen

Loopgroep Sneek traint op de dinsdagavond 19:30-20:45, donderdagochtend 09:00-10:15, donderdagavond 19:30-20:45, zaterdagochtend 09:30-10:45, locatie Zeilsoos-Sneeker Jachthaven. Zondagochtend, clinictrainingen.

Loopgroep IJlst traint op de woensdagavond 19:30-20:45, locatie Sporthal Utherne.

Proeftraining of informatie: rnwths@gmail.com

zaterdag 7 juni 2014

ODE AAN DE DOORZETTER

Ook in Loopgroep Sneek / IJlst heb je een mix van bovenstaande. Waar de ene via Start to Run zijn of haar doelstellingen steeds verlegd in steeds meer km’ers heb je ook de mensen die de strijd aangaan met zichzelf en de hele of de halve marathon.

Als de Start to Runner begint is de test van 3 km al een hele overwinning, vervolgens wordt je lekker gemaakt met een 4 mijl of 5 km loop. Sommigen lopen zich het snot voor de ogen en een ander heeft er bijna geen werk van. De minder getalenteerde groep hardlopers stelt zich doelen zoals uitlopen, niet als laatste eindigen, sneller dan de vorige keer op deze loop. Dat dit dan gehaald wordt is een overwinning op jezelf en dwingt respect af. Daarnaast stimuleert het de omgeving en is het een voorbeeld voor een ander die wel zou willen maar toch liever stiekem op de bank blijft liggen.  Over de finish komen en opgewacht worden door je dierbaren daar doe je het voor.
Degene die het wat gemakkelijker afgaat stellen vast dat er meer in had gezeten en verleggen hun grens naar de 10 km. Ook zij verdienen het compliment want de rest van het land blijft echt op de bank liggen en komt er niet af.


De geblesseerde hardloper die wel graag wil maar een stapje terug moet doen verbijt de pijn en hoopt snel weer aan te kunnen haken in de trainingsgroepen. Frustratie alom maar zoals al eens eerder geschreven je moet wel luisteren naar je lichaam. Rustig aan wordt er weer voorzichtig getraind en komt er een “hoera berichtje” op Facebook. Een ieder is blij dat er progressie in zit en gunt de ander het beste en een spoedig herstel.

De trainingen voor de Mar.athon worden druk bezocht en er wordt met erg veel plezier gelopen. Bijna of helemaal kapot na een training komt voor maar is gelukkig geen regel. Vanaf het begin is er een mooie opbouw geweest in de afstanden. Toch heeft de man met de hamer tijdens deze trainingen ook toegeslagen en kwam men soms goed ziek aan bij de finish. In deze groep ook weer verschil in talenten, beleving en tempo. Afsteken van de route kon niet altijd maar werd waar het wel kon benut. Ook zij verdienen waardering voor de inspanningen welke zeker met een mooie prestatie bekroond zullen worden op 21 juni.

Een ode aan de doorzetter is dus op zijn plaats, talenten, mindere talenten, lange of korte afstanden het maakt niet uit. Genieten van de hardloopsport en in het bijzonder bij Loopgroep Sneek / IJlst is de mooiste hobby die je maar kan hebben. Een diepe buiging en petje af voor allemaal.


De Olympiër. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten