Trainen

Loopgroep Sneek traint op de dinsdagavond 19:30-20:45, donderdagochtend 09:00-10:15, donderdagavond 19:30-20:45, zaterdagochtend 09:30-10:45, locatie Zeilsoos-Sneeker Jachthaven. Zondagochtend, clinictrainingen.

Loopgroep IJlst traint op de woensdagavond 19:30-20:45, locatie Sporthal Utherne.

Proeftraining of informatie: rnwths@gmail.com

woensdag 31 juli 2013

MOESSON IN GAASTERLAND


Het is dinsdag aan het eind van de middag 30 juli. Het regent. Dat klopt, want het is tenslotte voorspeld door Piet Paulusma en De Bildt. Wat ook klopt is dat wij zullen hardlopen in Gaasterland. En omdat het regent en je benieuwd bent of het vanavond ook nog regent, raadpleeg je de buienradar. Piet P. en De Bildt hebben het bevestigd. Omstreeks 19.30 zal het droog zijn en een tijd lang blijven. Dat komt goed uit.!
We verzamelen om 19.00 uur bij de Brede School in Duinterpen. Het regent. Dat klopt volgens P.P., De B. en de Buienradar. Het deert ons nauwelijks. We kijken naar de lucht en we zien dat het opklaart in het zuiden en dus onze gezichten ook. We gaan met zijn negenen op weg. Als we in Gaasterland uit de auto stappen regent het. Dat klopt; het is ook nog geen 19.30 uur. We lopen in een gematigd tempo in; we zwaaien de armen, draaien de heupen, slaan naar de muggen, strekken de tenen, meppen naar de horzels/dazen, draaien met het onderbeen en zetten het op een lopen voor de eerste tempo traject. Het was even droog. En dat klopt weer, want het is goed 19.30 uur.
Er bestaan droge moessons en natte moessons. Maar die tref je eigenlijk niet op het Noordelijk Halfrond. Althans niet in Europa. En aangezien wij, Nederlanders, in Europa wonen, werken, recreëren en nog wat van die onzin weet je nauwelijks iets van moessons. We zijn tenslotte ook nog in Gaasterland, dus......! Een beetje regen; geen punt. Dat zijn we wel gewend.
Nou wij, Johan, Frederika, Rudi, Gerrit, Richtsje, Anthoon, Ysbrand, Rein en Frank weten wel beter en we zijn dus wel wat gewend. Maar dinsdagavond 30 juli kwam de regen met bakken uit de lucht, loodrecht naar beneden. We werden en we waren zeiknat. Van top tot teen. Maar het deerde ons niet. We hebben heerlijk gelopen: een vijftal tempotrainingen en als toetje een duurloopje van 3 kilometer in een tempo van rond 5.45 minuten per kilometer. We stapten na afloop voldaan en kletsnat in de auto. Toen we in Sneek arriveerden was het bijna droog. Bedankt P.P., De B. en Buienradar.
Meeloper


Geen opmerkingen:

Een reactie posten